El Baix Llobregat, protagonista a les primàries d’ICV per a les europees

Imprimeix
Ernest Urtasun i Salvador Milà són els candidats de la formació ecosocialista, i tenen previst realitzar actes arreu de la comarca.

La campanya ja ha començat i s'allargarà fins al 21 de desembre. Ernest Urtasun i Salvador Milà van ser proclamats candidats a les primàries que escolliran el cap de llista de la formació ecosocialista a les eleccions europees. Tant Urtasun (433) com Milà (159), han superat amb escreix els 50 avals necessaris per presentar-se a les primàries. Així doncs, ambdós candidats faran campanya interna per les agrupacions territorials i comarcals. I el pròxim 21 de desembre, el secretari d'organització donarà a conèixer els resultats de les eleccions internes. Les votacions començaran el pròxim 1 de desembre fins el 8 en format electrònic i a partir del 9 i fins del 20, directament a les urnes que estaran repartides per les agrupacions territorials.

ICV del Baix Llobregat garantirà que la militància de la comarca tingui accés a un acte central amb els dos candidats, que es celebrarà a Sant Feliu de Llobregat el proper 4 de desembre, a la Torre del Roser (19.30 hores). A més, el grup promotor de cada candidatura, on en ambdós casos hi ha representació del Baix Llobregat, vetllaran per a que els candidats visitin el màxim de localitats possible durant aquests dies.

A la comarca
En el cas del Baix Llobregat, s'habilitarà un espai a la web, amb tota la informació sobre els actes que es celebraran arreu del territori, d'ambdues candidatures. ICV del Baix Llobregat, a més, organitzarà un acte amb els dos candidats, el pròxim dia 4 de desembre a les 19:30h a la Torre del Roser de Sant Feliu de Llobregat, on la militància del Baix Llobregat tindrà l'oportunitat de poder fer preguntes als candidats i conèixer-los personalment.

Per al Responsable d'Organització d'ICV del Baix Llobregat, Ivan Arcas, "aquestes primàries són una excel·lent oportunitat per parlar d'Europa des de les organitzacions territorials i locals, i també des del municipalisme". Arcas ha defensat el gran "exercici de democràcia interna" que està fent el partit i ha declarat que "amb qualsevol dels dos candidats, guanya Iniciativa".

Marçal Fontanals / Foto: ICV