La Subdelegació del Govern de Barcelona demanda l’Ajuntament de Begues

Ho fa pel pagament del consistori de la quota de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
El juny passat, la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, va demanar a l'alcaldessa, Mercè Esteve, que li enviés en un termini de 20 dies el text signat entre l’Ajuntament de Begues i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en què s’estipula la quota anual (745€) o qualsevol altra partida destinada a aquesta entitat.

Aquest requeriment estava basat en un informe de l’Advocacia de l’Estat que recull una sentència del Tribunal Suprem del 2006 sobre la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local i que explicita que els ajuntaments no poden posar els seus potestats al servei d’idees o projectes polítics determinats que promoguin l’autodeterminació.

El 26 de setembre passat, es va enviar un escrit a la Delegació del Govern explicant quin havia estat el pagament de la quota. Arran d'aquest escrit, s'ha procedit a formalitzar la demanda.

Begues forma part de l’AMI des de la tardor del 2011, i ha pagat una única quota a l’entitat, la del 2012. Cal recordar que 29 de maig passat, el Ple Municipal va aprovar una moció per declarar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, persona non grata.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix