Acord entre el ICV-EUiA i el PSC per als pressupostos de 2014

Imprimeix
Arnau Funes (ICV-EUiA): "els socialistes continuaran governant en solitari i nosaltres seguirem fent oposició”. L’alcalde de Cornellà de Llobregat i socialista, Antonio Balmón, Arnau Funes, cap de llista d’ICV-EUiA, i el coordinador d’EUiA, Sergio Pérez, han celebrat conjuntament una roda de premsa en la qual han explicat l’acord que han firmat els dos partits polítics per al qual ICV-EUiA ha votat favorablement el pressupost municipal per al proper any. El pacte es centre en sumar esforços per a fer una acció conjunta “per fer front a les actuals circumstàncies econòmiques, defensar les persones que pateixen les seves conseqüències i potenciar l’activitat econòmica de la ciutat”, ha explicat Funes.

Els eixos principals de l'acord són:

  1. Continuar reforçant l'Acord Social contra la Crisi signat l'any 2012 i posar els recursos econòmics suficients.
  2. Generar més oportunitats econòmiques i laborals: Plans d'Ocupació, Zona econòmica especial, paper Procornellà, suport comerç i emprenedors,..
  3. Garantir la cohesió social i generar oportunitats socials, culturals i educatives: Beques i ajuts, Oficina Habitatge, suport infància, taxes progressives.
  4. Apostar per la formació com a via de promoció social: Millora FP i formació bàsica, evitar abandonaments
  5. Protegir i promocionar el patrimoni de la ciutat.
  6. Seguir ampliant la governança i el debat públic.
Funes ha deixat molt clar que tot i l’acord entre les dues formacions “no es tracta d'un acord de govern, ja que des d’ICV-EUiA seguirem fent oposició responsable. Es tracta de construir un espai de treball compartit per abordar situacions que no poden esperar a unes properes eleccions municipals. El PSC seguirà governant en solitari, i segur que discreparem, però en aquests sis eixos de treball ens comprometem a posar-nos d'acord.”

Redacció / Foto: ICVC