El Consell Comarcal reclama parlar amb la ministra de Foment

Imprimeix
Els partits, menys el PPC, van aprovar una moció per demanar a l’Estat els diners per executar les obres planificades. Tots els partits que formen part del Ple del Consell Comarcal amb l’excepció del PPC van aprovar una moció en la qual es reclama al govern de l’Estat que inclogui en els pressupostos generals de l’Estat l’execució de les obres planificades i demana una entrevista amb la ministra de Foment per tractar de les inversions en infraestructures a la comarca del Baix Llobregat.

A la moció, els grups polítics reclamen també una major inversió per part de l’Estat en les infraestructures de mobilitat de la comarca, principalment les aportacions al finançament de l transport públic metropolità.

La moció arriba després que el president acompanyat de quatre vicepresidents (per part de PSC, IC-V, ERC i CiU) i els diputats al Congrés German Rodríguez (PSC), Lourdes Ciuró (CiU), Joan Coscubiela (IC-V) i la senadora Esther Capella (ERC), declarés en roda de premsa el passat dilluns 14 d’octubre que els pressupostos generals que prepara l’Estat per a 2014 “són un ofec a les possibilitats del Baix Llobregat per recuperar-se i millorar la seva economia”. En el text de la moció es demana a les forces polítiques representades al Consell Comarcal la presentació d’esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat.

Acords de la moció

PRIMER.- Reclamar al Govern de l’Estat la inclusió en els Pressupostos Generals de l’Estat de les inversions en les infraestructures ja iniciades o planificades i no contemplades en el projecte.

SEGON.- Reclamar al Govern de l’Estat l’augment de la seva aportació al finançament del transport públic metropolità mitjançant l’Autoritat del Transport Metropolità.

TERCER.- Sol·licitar una entrevista amb la Ministra de Foment del Govern d’Espanya per tractar sobre les inversions en infraestructures i mobilitat al Baix Llobregat.

QUART.- Demanar a les forces polítiques representades al Consell Comarcal del Baix Llobregat, a través dels respectius grups parlamentaris, la presentació d’esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat que incorporin els acords continguts en els punts primer i segon d’aquesta moció.

CINQUÈ.- Comunicar el present acord als municipis de la comarca, sol·licitant la seva aprovació, així com al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Foment perquè en tinguin coneixement i als efectes.

SISÈ.- Comunicar el present acord a les entitats participants al Fòrum Comarcal de la Mobilitat.

Redacció / Foto: CC