El PSC de Cornellà rebutja debatre en Ple municipal el Dret a Decidir

Imprimeix
La moció rebutjada la va presentar el grup de Convergència i Unió a la Junta de Portaveus.

Es va celebrar la Junta de Portaveus de Cornellà de Llobregat on el PSC, amb majoria al consistori, va evitar que la moció presentada per CiU demanava sobre l’adhesió formal al Pacte Nacional pel Dret a Decidir es pogués debatre al proper ple del 26 de setembre.

Segons fonts de CiU, el PSC ha justificat la negativa del seu grup a tractar aquesta qüestió escudant-se en l'article 133 del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que diu que “no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixin de la competència municipal”. Segons CiU, no és la primera vegada que succeeix un fet semblant, ja que Convergència i Unió vam presentar una moció per votar l’ingrés de Cornellà a l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència) al febrer de 2012, i tampoc va passar de la junta de portaveus, tot i debatre’s l’adhesió a una entitat municipalista. Un altre exemple és la moció d’adhesió al Cornellà Decideix fa uns dos anys, moviment ciutadà que va aconseguir més d’un 10% de participació en una consulta sobre la independència de Catalunya en una ciutat de gairebé 90.000 habitants.

Jordi Rosell afirma “Antonio Balmón afirmava que el seu partit no pensa abandonar el Dret a Decidir i avui, en canvi el PSC de la seva ciutat no deixa que es debati al Ple de l’Ajuntament”, ha afegit que “cada vegada que CiU vol portar a Ple una moció que pretén lligar Catalunya i Cornellà, mai és acceptada per debatre’s a Ple per part del PSC”. “Un cop més, el PSC segueix donant l’esquena a tot moviment de participació ciutadana”, afirma Rosell.

Redacció / Foto: AdC