L’oposició molinenca no vol modificar la regulació dels espais de culte

IxMdR, CUP i ExMdR van presentar de forma conjunta al·legacions per arxivar la tramitació d’aquest Pla Especial.

El passat 2 de juliol el govern municipal, format per CiU i PSC, va aprovar inicialment en junta de govern local un Pla Especial per regular la implantació dels centres de culte a Molins de Rei. Aquest pla s'havia de debatre al ple municipal del mes de maig, però va ser retirat de l'ordre del dia a última hora i se'n va posposar el debat.

Els tres grups municipals d'IxMdR, la CUP i ExMdR van expressar ahir de forma conjunta al·legacions per tal de deixar sense efecte l'aprovació inicial del Pla Especial. Amb aquestes al·legacions, els tres grups polítics insten el govern municipal a arxivar la tramitació d'aquest Pla Especial de forma definitiva i obrir un espai de diàleg real amb les institucions religioses de Molins de Rei que vulguin obrir un nou centre de culte a la vila.

I ho fan pels següents motius segons un comunicat conjunt:

-      És innecessari: la implantació de centres de culte està regulada per les normatives del sector.

-      Contradiu normes de rang superior. D'aquest Pla Especial se'n deriva un tractament més restrictiu que el previst en el Pla General Metropolità (PGM), document al qual contradiu en diverses ocasions. De fet, el Pla Especial vulnera la jerarquia del planejament en intentar substituir les funcions del Pla General Metropolità.

-      Obliga a redactar un Pla Especial urbanístic a la institució religiosa que vulgui obrir un nou centre de culte. És una forma abusiva d'incrementar les exigències de l'atorgament d'una llicència, per l'augment de costos i requisits que comporta.

-      Fa una distinció de criteris no justificada entre els centres de culte ja instal·lats a la vila i els que demanin la llicència a partir d'ara.

-      Ha de rebre el vist-i-plau dels veïns. Deixar en mans de la voluntat d'un grup reduït de veïns la implantació d'un centre de culte d'abast municipal generarà tensions i controvèrsia. A més, en cap moment defineix qui són els veïns i en quines condicions hauran de prendre aquesta decisió.

-      Prioritza que els centres de culte s’ubiquin en edificis d’ús exclusiu, quan a Molins de Rei no queden pràcticament solars buits.

-      Manté la suspensió de llicències fins al juliol de 2014 i preveu noves suspensions de llicències cada 4 anys, el que impossibilita disposar de prou temps per donar compliment a tots els requisits exigibles: tramitació i aprovació de pla especial, vist-i-plau dels veïns i atorgament de llicència d’obertura de centre de culte i de llicència d’obres.

-      És un Pla Especial que reprimeix drets fonamentals i és un precedent en la restricció d’altres drets, com són les activitats culturals desenvolupades en immobles de la vila.

 

Redacció / Foto: Molins Rei-Esquerra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix