Joaquim Balsera reclama a la Generalitat més inversions

Imprimeix
El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat vol que s’inverteixi en accions socials a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, es va reunir amb la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Una trobada de treball on Balsera va transmetre a la consellera la seva preocupació per la situació de crisi que viu la comarca, amb un increment de l’atur en el darrer trimestre i de les persones que no reben una prestació com la renda mínima d’inserció. Balsera li va demanar a la consellera el manteniment del conveni existent fins ara per a la dotació de recursos en l’àmbit social, i va destacar els serveis i iniciatives que des del territori s’estan duent a terme, especialment la Taula de Serveis Socials i la Xarxa Baix que posa en comú al diferent personal tècnic vinculats a la infància i l’adolescència al Baix Llobregat.

El president va aprofitar la reunió per repassar el conjunt de serveis que duu a terme actualment el Consell Comarcal amb el finançament de la conselleria de Benestar i Família  com són els equips d’atenció a la infància i a la d’adolescència del Baix Llobregat, la coordinació del serveis d’atenció primària, el transport adaptat o les beques menjador, entre d’altres. Balsera ha estès la mà a la col·laboració amb la Generalitat i va posar sobre la taula punts concrets on les dues administracions podrien treballar plegades. En aquest sentit, va demanar a  Neus Munté la incorporació de la conselleria a la Taula de Serveis Socials.

Per la seva banda, la consellera Neus Munté va assegurar que davant la realitat i dificultats de la comarca, és necessari el manteniment del diàleg i va afirmar que la conselleria té la voluntat de continuar destinant recursos, com els que estaven assignats en el conveni actual, i va posar l’èmfasi en les iniciatives d’atenció a la infància en situació de risc . La consellera va coincidir amb Joaquim Balsera en la necessitat que la conselleria formi part de la taula de serveis socials del Baix Llobregat davant les dades sobre l’atur i la situació de pobresa a la comarca.

Redacció  / Foto: CCBLL