Cornellà aprova una moció de VOX per prevenir l’addicció dels joves

Imprimeix

Es reforçaran els programes de prevenció i atenció a la ciutat i es crearà una comissió tècnic-política durant aquesta legislatura que tindrà com a objectiu abordar els trastorns addictius en la Mesa de Salut Mental

L'Ajuntament de Cornellà va aprovar, en el Ple del mes de gener, la moció de VOX per a tractar de reduir les addiccions en edats primerenques. Gràcies a la proposta aprovada per totes les forces polítiques del consistori -excepte ERC-, es reforçaran els programes de prevenció i atenció d'addiccions a la ciutat i es crearà una comissió tècnic-política durant aquesta legislatura que tindrà com a objectiu abordar els trastorns addictius en la Mesa de Salut Mental.

WhatsApp Image 2024 01 30 at 11.47.05

Iván Cánovas, portaveu de VOX a Cornellà, va subratllar que “les generacions futures són el més important, és l'herència que deixem a la nostra ciutat i volem que siguin el més sanes possibles, físicament i mentalment.”

El text final es va aprovar amb esmenes del PSC i destaca que "les conseqüències del consum intensiu de substàncies addictives afecten joves i adolescents en primera persona, però repercuteixen en les seves famílies i en la resta de la comunitat."

Captura de pantalla 2024 02 01 a las 19.27.39

De fet, l'últim informe sobre addiccions comportamentals indica que el 70,5% de menors ha begut alcohol en l'últim any, i el 53,6% ho ha fet en l'últim mes. El 30,7% ha fumat tabac en l'últim any. El cànnabis és la droga que té als consumidors més joves perquè un 42% són menors de 25 anys, i es tracta de la droga il·legal més consumida a Catalunya. D'altra banda, la ludopatia en els joves és avui un problema que preocupa els experts i consideren que caldria haver pres mesures fa vuit o deu anys, i a més, el 63,6% dels majors de 15 anys ha apostat presencialment l'any anterior.

Redacció / Fotos: VOX-Cornellà-Arxiu