La Diputació participa en la recuperació de la memòria democràtica

Imprimeix

L’alcalde d’Abrera i diputat de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro, ser present en quatre actes a Esplugues, Olesa de Montserrat, Torrelles i Masquefa

El diputat de Memòria democràtica de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, va participar, entre divendres i dissabte, en diferents actes de la província per tal de refermar el compromís de la corporació per tal que els ajuntaments puguin dur a terme accions de recuperació de la memòria democràtica

WhatsApp Image 2024 01 26 at 14.21.39 copia

Divendres passat va participar en un acte a Esplugues de Llobregat, en memòria dels 85 anys dels fets del Pont d'Esplugues i que s'emmarca en la commemoració de la "retirada" i de l'entrada de les tropes franquistes el 26 de gener de 1939 a Barcelona. 

GEzBD3nXcAEcwBX

A la tarda va assistir a un acte institucional a Olesa de Montserrat (plaça Fèlix Figueras i Aragay) d'homenatge a les víctimes olesanes dels camps de concentració nazis, coincidint amb que el 27 de gener es commemora el dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust.

GE4Cx6ZXsAANoB6

Ahir dissabte, a Torrelles de Llobregat, va tenir lloc el tercer acte on va assistir el diputat Naharro. A la una del migdia (Banc de la Memòria, Parc de Can Sostres) fi hi va haver una ofrena de flors en memòria dels represaliats i víctimes del feixisme i franquisme, i especialment, en record d'un deportat torrellenc als camps nazis, Baldiri Casas.

Finalment, la Diputació també va prendre part en un acte a Masquefa (carrer Major i plaça Josep Maria Vila) per commemorar el 85è aniversari del final de la guerra civil al municipi. Durant l'acte, un grup de reconstrucció històrica es va recrear la darrera resistència i l’ocupació franquista de Masquefa. 

Redacció / Fotos: Ajuntaments-ERC