Pallejà acumula cinc interventors municipals en tres anys

Imprimeix

La desbandada va començar a finals de maig de 2010, quan un funcionari va cessar després d'anys en el càrrec. L'Ajuntament va nomenar com a interventora accidental una treballadora municipal. Dos mesos després, a finals de juliol, l'empleada es va acomiadar.

El seu successor, el tercer interventor diferent en només 60 dies, es va convertir a finals d'octubre a funcionari amb plaça, segons el citat diari. Però va signar un cessament voluntari, tot just transcorreguts dos mesos, el desembre de 2010.

Per substituir-lo, el consistori va recórrer a l'empleada que havia estat nomenada interventora uns mesos abans, però "una baixa per depressió" li va impedir consolidar, segons fonts municipals citades per El Mundo.

Vigatà 

Al maig de 2011, arriba la quarta interventora, Gemma Vigatà, procedent del municipi de Molins de Rei. Un any després, Vigatà es va veure embolicada en un cas estrany: l'alcalde Álvarez va denunciar el gerent de l'Ajuntament, Manolo Rodríguez, després que ella l’acusés d'assetjament sexual.

L'alcalde va suspendre de sou i feina tant el gerent com a la interventora arran del presumpte cas d'assetjament sexual al consistori.

Una reunió entre Álvarez i Vigatà va servir perquè aquesta li recriminés, en paraules del mateix alcalde, "una falta de confiança en la seva gestió i uns dubtes sobre la idoneïtat de la seva continuïtat en aquest Consistori".

En la seva absència, un interventor accidental va ocupar el càrrec. Es va convertir en el cinquè en una mica menys de tres anys.

De baixa

Però, segons precisen les fonts esmentades pel rotatiu madrileny, Vigatà ha estat en realitat tot aquest temps de baixa.

Fins ara, quan, després de guanyar un judici a l'Ajuntament, ha estat readmesa al seu càrrec.

Fonts citades per El Mundo revelen que a Pallejà “hi ha hagut interventors que es van negar a signar coses amb les que no estaven d'acord” i assenyalen l'alcalde com a responsable últim de la situació.

“Se'ls ha arribat a demanar que fessin coses en el límit de la legal, coses que els situaven en una posició incòmoda”, han afegit.

Exinterventora de Molins de Rei

Un interventor municipal és el funcionari encarregat de fiscalitzar l'actuació econòmica d'un ajuntament i de vetllar per la legalitat de les accions.

Abans de començar a treballar a Pallejà, Vigatà havia estat interventora de l'Ajuntament de Molins de Rei. Abans que ICV-EUIA fora desallotjat de l'alcaldia de Molins de Rei el 2011, PSC i CiU van portar en plena campanya electoral els comptes municipals a l'Oficina Antifrau.

Acusacions

Pel que fa al cas de suposat assetjament sexual, la versió de l'alcalde és que, davant l'acusació de Vigatà, va decidir suspendre de sou i feina al gerent, va denunciar els fets i va ordenar una investigació.

Quatre dies més tard, la interventora va acusar Álvarez de voler silenciar els fets.

Dies després, va reiterar la seva denúncia contra Álvarez, per la qual cosa aquest va anunciar que la suspenia de sou i feina.

H. M. | Foto: Arxiu