Eduard Suárez, nou president d’ERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet

Imprimeix

Sant Feliu de Llobregat va acollir el Congrés comarcal de la Federació del Baix Llobregat i L’Hospitalet d’Esquerra Republicana

L’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va acollir, dimecres 27 de setembre, el Congrés comarcal de la Federació del Baix Llobregat i L’Hospitalet d’Esquerra Republicana, amb una assistència de més de 200 persones militants.

WhatsApp Image 2023 09 28 at 13.41.12 2

L’obertura de va anar a càrrec del president del partit Oriol Junqueras, amb un discurs on va destacar la necessitat de “construir aliances amb els nostres veïns i veïnes de la millor manera: la proximitat”. Junqueras també va afirmar que “No hi haurà independència si no som capaços de construir majories sòlides a la nostra comarca. Sense nosaltres i la comarca del Baix Llobregat no hi haurà independència, ni canvis profunds ni es milloraran les condicions de vida de la gent. Som imprescindibles!.”

WhatsApp Image 2023 09 28 at 13.41.13 1

Tot seguit el president sortint, Joan Borràs, va fer balanç del seu mandat com a president, des de febrer del 2020 fins setembre de 2023. Va recordar que el pla de treball inicial i els objectius d’acompanyament a les diferents seccions locals es van veure truncats per l’aparició de la pandèmia, creant noves necessitats i dificultant la gestió prevista.

WhatsApp Image 2023 09 28 at 13.41.11

De la mateixa manera, va agrair la feina feta per totes les persones de la permanent sortint i el suport i mostrat per les diferents seccions locals d’arreu del territori i va desitjar sort i encerts a la nova direcció comarcal. “Hem intentat acompanyar la comarca amb la millor de les voluntats”, va concloure.

Pel que fa a l’elecció de la presidència comarcal només es va presentar una sola candidatura, encapçalada per Eduard Suárez. Irina Moreno, candidata a secretaria general, va ser l’encarregada de presentar el pla de treball, basat en:

La candidatura va obtenir 178 vots favorables i 8 en blanc i està formada per:

Presidència

Eduard Suárez Rovira (Molins de Rei)

Secretaria General

Irina Moreno i Martí (Cervelló)

Secretaria d’Organització

Aitor Rivera García (Sant Feliu de Llobregat)

Secretaria de Finances

Joan Massagué i Riu (Sant Feliu de Llobregat)

Secretaria d’Imatge i Comunicació

Aniol Costa i Monforte (Cervelló)

Secretaria de Política Municipal

Mar Andreu Rojas (Collbató)

Secretaria de Feminismes

Ainoa Olza i García (Torrelles de Llobregat)

Secretaria de Polítiques Sectorials i Moviments Socials

Francesc Sànchez i Garcia (Cornellà)

Secretaria de transició ecològica

Leyre Aguilar Bertran (L’Hospitalet de Llobregat)

Secretaria de Ciutadania

Rita Borque Ruiz (Castelldefels)

Abans de prendre la paraula com a nou president de la Federació comarcal, Eduard Suárez va voler tenir un record pel company Domingo Mir, de L’Hospitalet, que ens va deixar uns dies abans de la celebració del Congrés.

WhatsApp Image 2023 09 28 at 13.41.12 1

En paraules del nou president comarcal “l’objectiu principal és que la gent torni a confiar en Esquerra Republicana. Com diu l’Oriol Junqueras, som imprescindibles i, per tant, ens hem de conjurar per ser el primer partit del Baix Llobregat. Aquest és el nostre compromís com a direcció comarcal.”

Les persones assistents també van escollir les 5 persones representants de la comarca al Consell Nacional d’ERC i ho va fer entre les 7 candidatures presentades:

  1. Joan Borràs (El Papiol)
  2. Ramon Canal (Molins de Rei)
  3. Josep Canals (Corbera de Llobregat)
  4. Silvia Cassola (L’Hospitalet)
  5. Joan Ramon Molero (Castelldefels)
  6. Mireia Mendoza (Sant Boi de Llobregat)
  7. Ainoa Olza (Torrelles de Llobregat)

Finalment, les persones escollides per la militància, en ordre de més a menys votada, van ser: Ainoa Olza, Silvia Cassola, Mireia Mendoza, Ramon Canal i Josep Canals.

WhatsApp Image 2023 09 28 at 13.41.13 2

El Congrés va cloure amb les paraules del portaveu del Jovent, Xavier Mombiela, i d’Oriol López Mayolas, Vicesecretari general de Coordinació Interna d’ERC.

Redacció / Fotos: ERC