Gavà va ser la capital del socialisme català

Imprimeix

El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va encapçalar l’acte polític de la Festa de la Rosa

El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir diumenge a Gavà que el president popular, Alberto Nuñez Feijóo, "apel·la a la pitjor de les corrupcions" quan promou el transfuguisme. "Van de mal en pitjor", va explicar en la seva intervenció durant la Festa de la Rosa. Un acte que ha aplegat unes 15.000 militants i simpatitzants socialistes -segons dades facilitades pel PSC-, que van passar al llarg del matí pel recinte.

festaerosa 5

festarosa 8

Sánchez també va indicar que el PP "es boicoteja a sí mateix" quan promou una manifestació a Madrid contra l'amnistia i la investidura d'un president pocs dies abans de la seva. A més, va augurar que aquest dimarts hi haurà "una investidura fallida d'un candidat fallit", en referència al líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo. També va retrer a Feijoó que "a quatre dies de la investidura" es manifesti "en contra d'un govern socialista."

festarosa 7

El president en funcions també va respondre a la petició que estan fent alguns líders populars als diputats socialistes per tal que donin suport a la candidatura de Feijoó. Sánchez va recordar que el PP va fer fora Casado per denunciar un cas de corrupció que presumptament implicava a Díaz Ayuso. "I ara veiem que Feijoó apel·la a la pitjor de les corrupcions, que és el transfuguisme", va assegurar. "Van de mal en pitjor", va sentenciar.

festa rosa 6

Pel que fa a l'alternativa a la investidura de Feijoó, Sánchez va afirmar que buscarà vots "fins i tot sota les pedres al Congrés" perquè hi hagi "un govern progressista entre PSOE i Sumar". La proposta del socialista, "un cop falli la investidura de Feijoó", és "avançar en drets i convivència" amb "diàleg" en el marc de la Constitució espanyola, va confirmar.

El president del Govern en funcions va recordar que la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) de 2017 es va produir sota el mandat de l'expresident del PP, Mariano Rajoy, i va reivindicar avançar en el "marc" de la Constitució a Catalunya i en tota Espanya. "El nostre objectiu és continuar avançant en drets i en convivència. Quin serà el mètode? El diàleg amb els sindicats, la patronal, els territoris i les forces polítiques. I quin serà el marc? La Constitució", va explicar.

festarosa 4

En la mateixa línia, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, va assegurar durant la seva intervenció que "és estrany, sorprenent i inaudit que a pocs dies de l'inici del debat es dediquin a congregar manifestants enlloc de buscar suports”. Illa, va descriure com un "autèntic insult" que el PP vulgui "comprar voluntats" per una investidura que els socialistes consideren "fallida". A més, va assegurar que dimarts "es confirmaran les lleis de l'aritmètica, que són inamovibles" i que mostren que els populars es quedaran a quatre vots de la majoria absoluta. Per la seva banda, va reiterar que vol ser el proper president de la Generalitat de Catalunya, va defensar la feina feta pels socialistes per millorar la "convivència".  "S'ha obert un camí, a Catalunya, amb el govern de Sánchez, i la gent ens ha dit que continuem avançant en aquest camí del respecte, del diàleg, la serenitat i la tranquil·litat, la pluralitat, el camí de la política en majúscules", va destacar. 

festarosa 2

En l'acte també va parlar l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que va sostenir que el PSC és garantia d'estabilitat i va agraïr a Sánchez "haver parat a la dreta". "Ets i continuaràs sent el president que treballa per tota Espanya i sense anar en contra de ningú", va afegir Badia.

festarosa 1

A més, van assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, la ministra de Transports en funcions i exalcaldesa de Gavà, Raquel Sánchez; l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, i la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la portaveu del PSC en el Parlament, Alícia Romero, i altres diputats del grup socialista.

Redacció / Fotos: PSC