El PSC afirma haver reduït el deute de l’Ajuntament de Castelldefels

Imprimeix

Els socialistes responen a l’acusació de l’actual alcalde, el popular Manu Reyes, d’haver deixat dèficit negatiu de 25,5 milions d’euros al consistori

El PSC-Castelldefels ha sortit al pas de les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació arran de les declaracions formulades per l’alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, sobre la situació econòmica de l’Ajuntament de Castelldefels. Des de l’actual equip de govern s’afirma que hi ha un deute de 25,5 milions d’euros, que va deixar Maria Miranda, anterior alcaldessa, durant el seu mandat.

AJUNTAMENT CASTELLDEFELS

Així, el PSC-Castelldefels vol manifestar el següent:

Quan el PP va abandonar l’alcaldia l’any 2015 el deute de l’Ajuntament era de gairebé 47 milions d’euros. L’any 2023, quan el govern de progrés liderat pel PSC va deixar el consistori, el deute era de 21 milions d’euros. Per tant, l’equip de govern va reduir el deute més de la meitat que el que hi havia quan governava el PP. Segons dades extretes del portal de transparència de l’Ajuntament.

- Donada la situació econòmica derivada de la problemàtica de la plusvàlua (que va reduir els ingressos municipals), la pandèmia i les conseqüències econòmiques de la guerra d'Ucraïna, l’equip de govern de progrés liderat pel PSC fer un gran esforç per no apujar els impostos, no retallar serveis, i fer tot el que estava a les seves mans perquè ningú es quedés enrere. La salut financera de l'Ajuntament permetia fer front a aquesta situació amb solvència. Amb tot, el govern municipal va proposar aprovar un nou pressupost abans de les eleccions municipals, però la irresponsabilitat de l'oposició, prioritzant els interessos partidistes i electorals, no ho va fer permetre.

- El PP era plenament coneixedor de la situació i tots teníem clar que era un dels reptes d'aquest nou mandat.

- Tot i haver disminuït el deute a mínims històrics i no haver apujat els impostos, l’equip de govern de progrés va invertir en nous equipaments i serveis i obres de millora:

Reforma i posada en marxa Espai Jove La Masia

Reforma de Can Roca de Baix

Construcció Centre Cívic de Vista Alegre

Reforma de l’Edifici de la República

Reforma Avinguda dels Banys

Reforma Avinguda Constitució

Reforma Avinguda de la Pineda

Reforma Habana Vieja

72 pisos de protecció oficial del c/ Pietat

Ajuts a Comerços i Hostalers

Duplicació dels ajuts socials

Viver d’empreses

Clavagueram Bellamar

Museïtzació del Castell

Augment plantilla de policia local en 15 agents

Compromís de construcció del 3er CAP

Reformulació Servei de Barri Net

Implementació Minideixalleries als barris

Plantació de 1300 arbres a la ciutat

Realització Franja Forestal de Protecció d’Incendis

Remodelació Poliesportiu Can Roca

Rehabilitació Gespa Can Vinader

InauguracióEstadiPitort

Espais nous de Calistenia

Centre Montserrat Roig, de recursos per a dones i LGTBI

Xarxa de Correcans amb nous agility

Implementació de l’AMBICI

- La conclusió és clara: el PP era plenament conscient de la situació econòmica. Entenem, per tant, que aquestes declaracions busquen tapar la incapacitat del govern municipal per tirar endavant part de les seves promeses electorals.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu