Sant Andreu de la Barca estrena les Regidories de Barri

Imprimeix

L’Ajuntament vol que sigui un referent de l'Ajuntament que acompanya els veïns i les veïnes

El govern municipal de Sant Andreu de la Barca (FEM Sant Andreu i En Comú Podem) ha posat en marxa les Regidories de Barri, una nova figura que pretén ser un referent de l'Ajuntament que acompanya els veïns i les veïnes. "És un pas ferm i endavant perquè Sant Andreu de la Barca tingui un govern de proximitat compromès a acostar-se i escoltar les persones", ha declarat Marc Giribet, alcalde de Sant Andreu de la Barca. Els vuit barris del municipi tindran un regidor o regidora de referència que serà un dels enllaços del govern amb els santandreuencs i les santandreuenques.

Captura de pantalla 2023 07 17 a las 13.30.44

Els vuit regidors i regidores es desplaçaran periòdicament als respectius barris per atendre la ciutadania en el seu entorn més immediat, recollir les seves inquietuds, queixes i suggeriments i traslladar-ho a l'equip de govern per al seu posterior tractament i presa de decisions. 

Presentacio regidories de barri 02

"Hem obert una nova finestra perquè la ciutadania i el govern es trobin i tinguin un diàleg fluid perquè tots i totes compartim el mateix objectiu: el bé comú i el benestar per a les veïnes i veïns del nostre municipi", ha remarcat Giribet. "Les santandreuenques i els santandreuencs es poden implicar en la millora del seu barri i, per tant, es converteixen en protagonistes que és la manera de respectar els criteris bàsics d'una societat democràtica: govern de proximitat, diàleg i participació”, afegeix.

Els principals objectius que el govern de la ciutat vol assolir amb la creació d'aquesta figura es poden concentrar en quatre:

- Millorar la comunicació entre els veïns i les veïnes i l'Ajuntament, apropant el govern municipal al ciutadà.

- Millorar l'eficàcia i l'eficiència de la gestió municipal amb la col·laboració de la ciutadania.

- Augmentar la participació ciutadana en la planificació i gestió municipal.

- Augmentar el sentiment de pertinença i generar complicitat entre les veïnes i els veïns, afavorint la cohesió social, sobretot d'aquelles persones que no participen habitualment de la vida associativa.

El funcionament de les Regidories de Barri serà el següent: de manera periòdica els regidors i regidores es desplaçaran als respectius barris per atendre la ciutadania a hores convingudes en equipaments municipals i comunitaris. També es faran visites als comerços, entitats i associacions, i a domicilis particulars si així ho sol·liciten els veïns i veïnes.

Presentacio regidories de barri 04

Cada tres mesos es convocarà una Trobada Oberta de Barri per fer un seguiment dels projectes, accions i actuacions que impulsa el govern i escoltar la ciutadania que hi assisteixi.

Redacció / Fotos: Aj. Sants Andreu de la Barca-RSAB