Candela López ocupa una de les vicepresidències de la Diputació

Imprimeix

La castelldefelenca s’estrena en el càrrec gràcies al suport d’En Comú Podem al PSC

La Diputació de Barcelona tindrà quatre vicepresidències, tal com recull el decret de nomenament que s'ha signat avui. Així, les vicepresidències primera i segona recauran en Marta Farrés i Maria Eugènia Gay, del PSC-PM; la vicepresidenta tercera serà la castelldefelenca Candela López, d'ECP-C; i la vicepresidència quarta l'assumirà Marc Castells, de Junts-CM.

vicepresidenciesok

Segons recull l'article 34.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, és la presidenta de la Diputació de Barcelona qui designa lliurement els vicepresidents de la corporació. Tenen les funcions, per ordre rigorós de nomenament, d'ocupar la presidència en casos de vacant, absència, malaltia, suspensió i abstenció legal o reglamentària. 

Candela

El nomenament es produeix l'endemà que se celebrés el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, que va designar presidenta de la corporació Lluïsa Moret (PSC-PM) amb vint-i-cinc vots a favor. Durant la seva primera intervenció com a presidenta, Moret va destacar que la seva acció de govern promourà la cohesió territorial i posarà especial èmfasi en la sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

Al Ple també van prendre possessió els 51 diputats, amb la composició següent: PSC-PM, 17 diputats; Junts-CM, 12; ERC-AM, 11; ECP-C, 5; PP, 4; VOX, 1; i TxT, 1.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-CL