Illa, Batet i Sánchez demanen el vot pel PSOE a Viladecans

Imprimeix

El primer secretari del PSC va afirmar que el PP "no té un projecte polític per a Catalunya"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va animar la ciutadania a "bloquejar amb els seus vots qui vol bloquejar les institucions" el 23-J, en referència als independentistes, explica l’ACN. Els socialistes avisen que en aquestes eleccions "s'ha de triar entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo" perquè diuen que són els únics candidats que tenen opcions d'arribar a la Moncloa. De fet, Illa ha dit que ERC, JxCat, Sumar i Vox juguen "a segona divisió" en aquests comicis. La cap de llista, Meritxell Batet, ha demanat la continuïtat del president espanyol, que "se l'ha jugat" per Catalunya i per la convivència. Illa també ha preguntat a Feijóo si vol diàleg o confrontació: "A aquest pas acabarà dient que és 'sanchista' en la intimitat."

F0hOkuRXgAELLVT

Illa es va referir així després que el líder del PP digués a 'El Periódico', sobre la taula de diàleg, que "no té gens d'interès a anar contra cap taula si està constituïda i té com a objectiu fonamental tractar afers que no afectin els altres", però el partit va remarcar després que l'espai entre governs "quedarà desactivat" si arriben a la Moncloa. El màxim dirigent del PSC ha dit que el PP "no té un projecte polític per a Catalunya" i va lamentar que "la taula de diàleg li semblava bé fins que Vox li ha dit que no". "On està Feijóo? Pel diàleg o per la confrontació? Perquè ens interessa saber-ho i que sigui clar, claret en aquest assumpte", va afegir Illa, que creu que "el millor és que mentre s'aclareix amb aquests temes, segueixi uns anys a l'oposició".

F0hOlG5WAAEe3VJ

Batet va lamentar "els atacs personals a Pedro Sánchez" per part del PP. Va assegurar que la manera de fer dels populars és "destruir l'adversari" perquè "no tenen arguments ni projectes" i "intenten deshumanitzar el president del govern espanyol". La candidata va explicar que no es pot permetre "denigrar així" la política del país i va demanar "el suport" per Sánchez, que "ha estat capaç de canalitzar la crisi territorial més gran patida en democràcia a Catalunya". De fet, va dir que Sánchez "se l'ha jugat" per Catalunya i per recuperar la convivència. "I a més de jugar-se-la, ha funcionat", va celebrar. I va afegir que aquest és un motiu més per donar-li suport.

La número 3 de la candidatura i ministra, Raquel Sánchez, també va fer referències a Feijóo, de qui va dir que "ha començat a aplicar el seu programa de la derogació i s'ha derogat a ell mateix", per la correcció sobre si mantindria o no la taula de diàleg. D'altra banda, va celebrar que Catalunya "està avui molt millor que fa deu anys i que el 2017" i va dir que els populars i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont "estan d'acord en una cosa: que no volen que guanyi el PSOE". I ho va atribuir a què "els va bé moure's en la confrontació i la crispació". "Són dos extrems que es retroalimenten", va resumir.

F0hS1ZfWIAAQStx

Illa es va mostrar convençut que els socialistes guanyaran les eleccions tant a Espanya com a Catalunya i va fer una oda a la política útil del govern espanyol. En canvi, va dir, el PP "instrumentalitza" les institucions i vol posar-les "al seu servei". "Quin patriotisme és, aquest?", es va preguntar Illa, que va reclamar als populars que "deixin governar" com els socialistes fan a Catalunya. "O creieu que no tenim ganes ja de canviar el president de la Generalitat, que no està governant? Però respectem els temps! I no només el deixem governar, l'ajudem amb el que podem!", va dir. I va recordar que gràcies als vots socialistes va tirar endavant els pressupostos del 2023. "Tenim paciència estratègica amb què el compleixi", va afegir.

 

El primer secretari del PSC també va assegurar que a Catalunya, en aquestes eleccions, hi ha diversos plantejaments, com el de la derogació o del bloqueig o posar preus, en referència implícita als independentistes. "Bloquejar el què? La ciutadania ha de bloquejar amb els seus vots els qui volen bloquejar les institucions!", va encoratjar. Després ha dit que qui "posa preu" -en referència a ERC, que va plantejar que caldria "encarir" una hipotètica investidura de Sánchez-, està fent "una mala còpia del pujolisme". "No es posa preu als drets!", va reivindicar.

Redacció / Fotos: PSC