Quatre alcaldes socialistes reclamen una reunió amb Mas

Imprimeix

Passats quatre mesos des que els quatre alcaldes socialistes del Delta del Llobregat sol·licitessin una reunió “urgent” per a buscar alternatives al fracassat projecte Eurovegas, Antonio Balmón, Joaquim Balsera, Jaume Bosch i Carles Ruiz lamenten ara en un comunicat de premsa conjunt que durant aquest temps han rebut com “com a única resposta una carta on el mandatari autonòmic tan sols manifestava que compartia la preocupació dels edils i la necessitat de treballar de forma conjunta”.

Com que aquesta no resposta no els satisfà, els quatre alcaldes insisteixen en la urgència de mantenir una reunió de manera “imminent davant la gravetat de la situació”.

Els quatre edils del sud del Baix Llobregat manifesten que la situació a la comarca és “insostenible, donades les dades d’atur” –amb una taxa del 16,5%-  i la “constant destrucció” de llocs de treball que està portant a moltes famílies a viure en risc d’exclusió social.

“Ni podem, ni volem mirar cap a un altre costat, el dia a dia ens menja. La política ha de ser un instrument útil per a la societat, i si no és així, algú s’ho hauria de fer mirar”, han expressat.

Els representants municipals admeten “el grau de responsabilitat que tenen respecte els ciutadans”, al mateix temps que demanen “el mateix nivell de compromís” del Govern liderat per Artur Mas per tal de “concretar mesures i plantejar propostes des d’una postura de diàleg i cooperació”, segons han manifestat en el citat comunicat.

“Molta paciència”

Els quatre alcaldes opinen que “hem tingut molta paciència, però la situació és insostenible i cal abordar el problema”.

Aquesta és la raó per la qual tornen a demanar al cap de l’Executiu català una reunió “amb caràcter d’urgència”, recorden en la carta enviada al Palau de la Generalitat.

El seu full de ruta dels edils es situa, segons el seu testimoni, en “la necessitat de buscar noves alternatives d’inversió a la comarca i de perspectives de millora i creixement per a tots els ciutadans del Baix Llobregat”.

Els quatre alcaldes del PSC asseguren que volen traslladar al president de la Generalitat les seves “inquietuds, plantejar-los noves necessitats i conèixer de primera mà els projectes tant públics com privats” amb els que està treballant el Govern.

Amb la reunió -afirmen- els quatre ajuntaments volen “fomentar el desenvolupament econòmic” de la comarca; que els nous projectes “tinguin major consens territorial i social”, i “no tornar a cometre els mateixos errors del passat”.

Redacció | Foto: Arxiu