Ja tenim alcaldes i alcaldesses al Baix Llobregat

Imprimeix

Es van constituir els trenta ajuntaments de la nostra comarca amb la presa de possessió dels regidors i regidores de les diferents corporacions

 

Aquest dissabte 17 de juny es van celebrar els diferents Plens de Constitució dels nous ajuntaments del Baix Llobregat, en què van prendre possessió els nous regidors i regidores de les diferents corporacions per al mandat 2019-2023 escollits mitjançant les eleccions municipals del 28 de maig. En total, trenta consistoris.

Dels trenta alcaldes i alcaldesses cal destacar que el PSC ostentarà disset alcaldies i forma part de dos governs municipals. En segon lloc es posiciona Junts per Catalunya amb sis, mentre que Comú Podem tindrà tres i una el Partit Popular, igual que Compromís i Acord per Torrelles. Com a dada significativa de gènere dotze seran dones i divuit homes. Vols saber qui és el teu alcalde o alcaldessa de la teva ciutat?

ABRERA 

La Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir una sessió extraordinària del Ple municipal per la constitució de la nova Corporació municipal per al mandat 2023-2027. Amb deu vots, Jesús Naharro (PSC) va ser escollit com a alcalde. D'altra banda, José Andrés Martín va obtenir quatre vots i Jaume Casino, va sumar un vot. A més, s'han registrat dos vots en blanc.

45ec6dc5 4bdb 4797 a83b 135601843f0b

avrerenca

El nou alcalde va agrair a tots els regidors i regidores del passat mandat el seu treball i dedicació i també a tots i tots els veïns i veïnes d'Abrera el seu suport en les passades eleccions municipals del diumenge 28 de maig.

BEGUES

Mercè Esteve governarà amb majoria absoluta gràcies a un pacte de Junts per Begues (que va ser la força més votada a les municipals del 28 de maig) amb el PSC, partit que va obtenir un regidor i una regidora, on va ser la segona força més votada. La resta de la corporació municipal la formen ERC (2), BECP (2), CUP (1) i PP (1). L'alcaldessa va rebre els suports dels cinc regidors i regidores de Junts per Begues i dels dos del Partit dels Socialistes de Catalunya. La resta de formacions van votar pels seus caps de llista: Hèlia Seguí d’ERC, Marc Guasch de BECP, Emili Domínguez de la CUP i José García del PP.

DSC00451

Nova corporació municipal de Begues

En el discurs d'investidura, Esteve va instar a la nova corporació municipal a treballar amb voluntat de diàleg i consens: "Tots i totes som representants d’aquest consistori i conformem un Ajuntament que ha de seguir donant resposta a les necessitats dels beguetans i de les beguetanes, de forma eficient i propera".  L'alcaldessa es va dirigir al conjunt de forces polítiques per dir-los que "és evident que tenim diferències, però sé que també tenim punts en comú. Us convido a explorar-los al llarg del mandat i a trobar els equilibris necessaris per a tirar endavant projectes de consens". Esteve va afirmar que "em trobareu ferma en els compromisos que adquirim, en la defensa dels interessos del poble i en el compliment del Programa d’Actuació Municipal que consensuarem en el si del govern. Però, alhora, em trobareu amb la mà estesa per arribar a acords puntuals amb qui toqui i quan toqui”. Mercè Esteve també ha tingut paraules d'agraïment per a les persones que li han fet confiança i per la seva família, així com per al conjunt del personal municipal per la seva feina de servei públic.

CASTELLDEFELS

Es va celebrar a l’Ajuntament el Ple de constitució del nou plenari del consistori, el dotzè des de la recuperació democràtica. Els vint-i-cinc regidors i regidores municipals configuren el consistori per al període 2023 i 2027, amb un total de quinze homes i deu dones. La votació va donar com a resultat la recuperació de l’alcaldia per a Manuel Reyes, el candidat del Partit Popular (que ja va ser alcalde entre 2011 i 2015). Reyes pren el relleu de l’alcaldessa Maria Miranda (PSC), que ho va ser els darrers sis anys i que va presentar la seva renúncia a l’acta de regidora per aquesta legislatura a la sessió extraordinària del passat 14 de juny. Amb l’elecció de Reyes s’ha fet efectiu el pacte de govern signat entre el Partit Popular i SOM Castelldefels.

tablet 1

investura castefa

El nou alcalde va valorar en el seu discurs d’investidura “que comença el canvi que vol Castelldefels, amb un govern fort, amb un projecte sòlid. Posem les persones al centre de les nostres polítiques”. Reyes també va dir que el seu govern farà polítiques a favor de la gent gran (creació d’una nova oficina municipal d’atenció a la gent gran), dels joves (“perquè no hagin de marxar de Castelldefels”), fer polítiques a favor de les famílies. La salut, l’educació, la millora de la neteja dels carrers de la ciutat i una “major presència policial als carrers (de dia i de nit)”. La millora del transport públic, de la mobilitat, o la protecció del nostre entorn natural han sigut altres temes tractats per Reyes en el seu discurs. El nou alcalde va acabar fent referència a la creació d’un nou plenari d’entitats, la captació d’inversions i empreses a la ciutat, l’obertura del Castell o la necessitat d’uns impostos justos (“Castelldefels necessita un Pressupost per a 2023, necessitem veure quina és la situació financera de l’Ajuntament”, va dir). Per finalitzar, Reyes va expressar la seva voluntat per treballar entre tots per una ciutat de la qual “em sento orgullós. Sempre, el meu govern i jo, defensarem Castelldefels. Entre tots, hem de fer una ciutat de primera.”

CASTELLVÍ DE ROSANES 

L’Ajuntament va quedar constituït en sessió extraordinària del ple, durant la qual van presndre possessió els onze regidors i regidores escollits en les eleccions del passat 28 de maig, en representació de les formacions Endavant Castellví- CM, Junts per Castellví-CP i Fem Poble-ERC-AM. Adrià Camino, d’Endavant Castellví-CM, va ser escollit novament alcalde de Castellví de Rosanes.

Entrega vara alcaldia

Foto de familia Ajuntament Castellvi de Rosanes castellvi

Acabada la votació i l’escrutini, amb majoria absoluta de suports per a Adrià Camino, aquest ha pres possessió del càrrec d’alcalde i ha rebut la vara de comandament de mans de la jutgessa de pau, Nativitat Benaiges. Camino va afirmar que “aquesta confiança l'entomem com la gran responsabilitat que és i ara ens toca respondre per estar a l'altura. Els veïns i veïnes de Castellví es mereixen que ens hi deixem la pell i ho farem. Ningú diu que serà fàcil, ni que serà perfecte, però no puc pensar en uns companys de viatge millor per superar els reptes que de ben segur ens anirem trobant al llarg d'aquest camí i per lluitar cada dia per fer de Castellví el poble que tots i totes ens mereixem.”

CERVELLÓ

José Ignacio Aparicio va ser investit alcalde el passat dissabte, 17 de juny, en el ple extraordinari de constitució del nou ajuntament, que passa de tres a quatre grups municipals. El Ple del mandat que s’allargarà fins al 2027 compta amb sis representants de M’estimo Cervelló- PSC, cinc de Cervelló de Primera-ERC, un membre de Sempre per Cervelló i un altre de VOX.

Fy1KLIMXwAEPDCB

20230617 Nou consistori Cervelló 2023 2027

Aparicio inicia així la seva tercera legislatura com a màxim responsable municipal, després d’haver estat votat pels sis regidors de M’estimo Cervelló-PSC. Els set regidors restants fins als tretze que configuren el consistori, que romandran a l’oposició, van votar els seus respectius caps de llista a les passades eleccions municipals del 28 de maig.

En el discurs d’investidura, l’alcalde de Cervelló va donar les gràcies a la ciutadania i al consistori recordant “com ha millorat el poble en els darrers vuit anys tot i que encara queda molt per fer”. En aquest sentit, ha nomenat els tres eixos que marcaran aquesta nova legislatura que són la seguretat, els serveis i la sostenibilitat. En els pròxims dies es donarà a conèixer la composició del nou cartipàs municipal amb les responsabilitats que tindrà cada regidor i regidora en el govern local.

COLLBATÓ

Vint dies després de les eleccions municipals, el Ple va votar la constitució del nou Ajuntament. Gemma Rodríguez és la nova alcaldessa de Collbató. Va ser escollida amb els vots a favor de la seva formació política, el PSC, i Collbatots en una sessió on també van prendre possessió del càrrec els nous regidors i regidores de la legislatura 2023-2027.

collbato

Captura de pantalla 2023 06 19 a las 17.05.09

En aquesta legislatura, el PSC governarà amb pacte amb Collbatots, formant un govern format per sis regidors i regidores. En els pròxims dies l'alcaldessa haurà de formar el nou cartipàs i es donarà a conèixer qui encapçalarà cada regidoria.

CORBERA DE LLOBREGAT 

Rosa Boladeras, de Força Corbera-PSC, va ser escollida nova alcaldessa del municipi per la legislatura 2023-2027. El passat dissabte es va celebrar Ple de constitució del nou Ajuntament. Cal recordar que Força Corbera-PSC i Grup Independent d’Urbanitzacions (GIU) van arribar a un acord de govern.

Fy0avOhWIAAqHc9

CORNELLÀ DE LLOBREGAT 

El consistori cornellanenc es va constituir amb la presa de possessió dels vint-i-cinc regidors i regidores escollits per la ciutadania a les eleccions municipals del 28 de maig. Antonio Balmón, cap de llista del PSC, va ser proclamat alcalde per als pròxims quatre anys, essent la cinquena vegada que revalida aquest càrrec. Balmón va rebre el suport d’un total de setze regidors i regidores: dels tretze del PSC, que té la majoria absoluta del Ple, i dels tres edils de Cornellà En Comú–Podem. La resta de partits representats al Ple (ERC, PP i Vox) van votar el seu propi cap de llista com a candidat.

Fy0kRl8WAAEDuU5

El nou alcalde va voler recordar que feia només una setmana aquesta ciutat havia quedat enterbolida pel fang de la violència masclista”, amb l’assassinat d’una ciutadana a mans de la seva parella, i va demanar fer un minut de silenci a tots els assistents. Després de donar pas a tots els portaveus dels grups municipals, Antonio Balmón va destacar que tenim al davant quatre anys per dur a terme un nou cicle de transformació de la nostra ciutat”, subratllant, respecte de la situació econòmica i social, que les nostres bases són sòlides, ajustades i orientades a aprofitar les oportunitats”. L’alcalde va seguir destacant que la seva és la lluita de sempre, contra la injustícia i les desigualtats, impregnada dels valors de sempre: llibertat, igualtat i fraternitat”, i que no es pot decidir entre tot i res”, com tampoc es pot decidir entre economia i medi ambient”. Per acabar, va anunciar que proposa un nou impuls per a la transformació de Cornellà, sumant als programes municipals Cornellà Natura i Cornellà Humana –ja en marxa- un nou eix d’actuació sota l’epígraf Cornellà Moral: les nostres propostes, convertides en emocions i sentiments, parlen de potenciar les capacitats de la ciutat però, sobretot, de la seva ciutadania.

ESPARREGUERA

El candidat socialista, Eduard Rivas, ja és l’alcalde d’Esparreguera durant els propers quatre anys després de ser investit aquest migdia en la sessió constitutiva de l’Ajuntament. Rivas va ser reelegit com a alcalde amb vuit vots a favor dels regidors i regidores del PSC i dos dels regidors de Junts per Esparreguera. La resta de formacions van emetre el seu vot en blanc, excepte VOX, que també havia presentat candidatura, però va emetre un vot nul.

20230617 123959 web

Rivas, que assumeix el càrrec per tercer mandat consecutiu, va afirmar “l’important no és l’aritmètica, l’important és la responsabilitat de les decisions que prenem i el consens en la política municipal” i va afegir que “el desig és esperonar els partits per aconseguir un govern fort i, per això, faig una crida perquè puguem trobar aviat aquest acord que ens faciliti treballar junts per la vila”. L’alcalde va assegurar sentir-se “molt orgullós de servir de nou com a alcalde a tota la vila d’Esparreguera” i va mostrar el seu agraïment a totes les persones votants, els companys i companyes de partit, la resta de regidors i regidores del consistori, els exalcaldes de la vila i els treballadors i treballadores municipals.

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Pilar Díaz, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), va ser investida alcaldessa per cinquena vegada. El Ple municipal de Constitució per al mandat 2023-2027. Dels sis partits que van obtenir representació a les eleccions municipals del 28 de maig, només dos van presentar candidatura a l’alcaldia: el PSC, que va proposar a Pilar Díaz i el candidat de Vox, Daniel Lafuente que es va proposar a si mateix. La cap de llista socialista va assolir onze vots, majoria absoluta. Hi va haver nou vots en blanc i un per a Lafuente.

pilar diaz vara

1 2

La reinvestida alcaldessa va dir que se sentia “aclaparada i honorada” per la nova responsabilitat dipositada en ella i va comminar tots els membres del consistori a continuar treballant per a la ciutadania d’Esplugues. “Som una ciutat amb ànima de corredor de fons: que avança, que manté el ritme, que se supera i que s’esforça cada dia”, va destacar. També va recordar els quatre anys difícils del mandat anterior, amb feminicidis i els efectes de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna, com a exemple del treball en comú per superar les adversitats. I va acabar convidant a tothom a “seguir fent d’Esplugues la millor ciutat del món.”

GAVÀ

Gemma Badia, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya en les eleccions del passat 28 de maig, és des del passat dissabte la nova alcaldessa de Gavà. Badia va ser reelegida, en primera votació, en obtenir la majoria absoluta amb els vots dels deu regidors del seu grup, i del regidor de Junts per Gavà, Isidre Casas, arran de l’acord de govern subscrit per ambdues formacions. Els representants de la resta de partits polítics amb representació en aquest mandat van votar als seus respectius caps de llista.

20230617123833 4V2A4839 

20230617134048 4V2A5073

Per a Badia, comença una etapa de certeses, garanties i transformacions, que afronta “amb el compromís de  seguir posant totes les meves energies i capacitats al servei de Gavà i a atendre les necessitats individuals i col·lectives dels seus veïns i veïnes”. Una etapa que vindrà guiada per un nou Pla d’Actuació Municipal, alineat amb l’Agenda Urbana Gavà 2030, que recollirà com a punt de partida els compromisos que el PSC va adoptar en la campanya electoral i que s’obrirà a la participació ciutadana. “Continuarem fent de l’escolta activa i de la participació un tret distintiu, un ingredient fonamental de la nostra manera de governar”, va afirmar. Badia va avançar que la clau i objectiu essencial del nou govern és atendre les necessitats i fer realitat aspiracions individuals i col·lectives, que vol dir resoldre problemes, acompanyar i donar suport, i millorar les condicions de vida”. Una prioritat que s’acompanyarà del treball per dibuixar i fer realitat nous horitzons i oportunitats, abordar transformacions progressives que enforteixin el posicionament de Gavà a la metròpoli i al país”. Tot plegat, ha assenyalat Badia, amb el respecte i la preservació “d’un entorn a l’abast de tothom i que ens projecta.”

MARTORELL 

Com a resultat de les eleccions del 28 de maig, l’Ajuntament de Martorell va celebrar Ple de constitució del nou consistori pel mandat 2023-2027 i la investidura de l’alcalde, en aquest cas, la reelecció de Xavier Fonollosa.

362T0A2556

862T0A2717 

“Avui he estat novament escollit alcalde del meu poble. Per mi el més gran honor que puc rebre i que m’omple d’orgull. Assumeixo el càrrec amb la responsabilitat que requereix, i l’exerciré amb lleialtat al meu poble i a la seva gent. Amb sentit comú, coherència i sempre amb mà estesa”, ha remarcat. Fonollosa va asseverar que “un alcalde sempre ha de tenir en compte tres premisses bàsiques: ajudar qui més ho necessita, amb especial atenció a les persones més vulnerables, preservar la cohesió social entre tots els veïns i veïnes, i parar l’orella, escoltar tothom, fer que la gent participi i exposi les seves necessitats”. El batlle va incidir que el nou govern municipal “centrarà els esforços a donar resposta a les necessitats de Martorell, cercant el consens amb les entitats i amb els veïns. També amb la resta de grups municipals amb els quals intentarem establir les vies de comunicació que s’escaiguin per consensuar objectius comuns en la millora el nostre poble.”

MOLINS DE REI 

La sessió d’investidura va tenir lloc a la sala d’actes de la biblioteca El Molí, igual que l’any 2019, hi van assistir gairebé 200 persones. Xavi Paz, va ser proclamat alcalde gràcies als vots dels nou regidors del seu partit (PSC) i als dos vots dels regidors d’En Comú Podem. D’aquesta manera, Paz va ser reelegit i serà alcalde quatre anys més.

PleConstitucio2

PleConstitucio1

"Ens hem compromès a complir uns deures i a exercir uns drets, que defensarem dia a dia. La nostra tasca pel servei públic, per a una comunitat que hem d'escoltar i entendre. Treballarem per a millorar la qualitat de vida de Molins de Rei i ho fem més preparats que mai, amb govern fort i estable des del primer dia. Un govern que uneix expertesa i noves il·lusions”, va dir en el seu discurs. També va tenir un agraïment als nous companys de govern, Lucas ferro i Gerard Corredera, d'en Comú Podem, "pel seu vot de confiança i de futur per a Molins de Rei". Va acabar el seu discurs dirigint-se als regidors afirmant que "tenim el repte de servir els nostres veïns i veïnes."

OLESA DE MONTSERRAT

El cap de llista d’ERC, Jordi Parent, el cap de llista d’ERC, va ser escollit nou alcalde d’Olesa de Montserrat gràcies als socis del pacte de govern. Va aconseguir la majoria absoluta del consistori amb un total de dotze vots: els sis del Bloc Olesà CUP, els quatre d’ERC i els dos de Junts.

Fy10wu2WcAAcMaS

Fy10xU WIAE57aH

“Des de dissabte deixem de ser partits i passem a ser govern, un govern amb una sola idea, que és fer una Olesa millor, i una sola dinàmica. I així ho farem els quatre anys de mandat”.  Així defineix el nou alcalde d’Olesa, com està concebut el govern tripartit integrat per Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa, un govern que, afirma Parent, “treballarà per a tota la ciutadania, ens hagin votat o no”. L’objectiu, com ja va destacar al discurs d’investidura pronunciat dissabte, és “tenir una Olesa millor i que esdevingui un referent per a altres municipis.”

PALLEJÀ  

Ascensión Ratia (Entesa per Pallejà) va ser proclamada alcaldessa de Pallejà. La candidata d'Entesa per Pallejà va rebre nou vots de regidors i regidores del nou consistori, per tant, continuarà al capdavant del consistori amb la majoria absoluta dels vots dels regidors i regidores, gràcies al suport del Partit de Fontpineda.  

Captura de pantalla 2023 06 19 a las 17.21.15

354237283 640861351406156 5784827501801572235 n

LA PALMA DE CERVELLÓ

Anna Pascual va ser proclamada alcaldessa. La candidata de Junts per La Palma va ser investida gràcies als set vots de regidors i regidores del seu partit, per tant, continua al capdavant del consistori amb la majoria absoluta. Així, governarà els quatre pròxims anys. El nou consistori estarà format per set membres de Junts per la Palma, dos membres de La Palma Sempre, un membre de Som Alternativa i un membre del PSC.

 DSC47766

 DSC48099

EL PAPIOL 

Dissabte 17 de juny es va constituir el nou Ajuntament papiolenc per al mandat 2023-2027. La constitució del consistori i l’elecció de l’alcalde va ser el pas següent als comicis municipals del 28 de maig. Les regidores i els regidors del grup municipal Fem el Papiol-CM formen el nou govern local, amb Jordi Bou a l’alcaldia, escollit dissabte per majoria simple, 5 vots.

347238779 638488408311749 7167438802734625930 n

PLE JUNTA DE GOVEREN 60

Els grups municipals Sumem per El Papiol-CP, ERC-AM i APM-AMUNT queden a l’oposició. Dimecres 28 de juny tindrà lloc l’anomenat “Ple del Cartipàs”. El cartipàs és la distribució per àrees o regidories del govern local. Les regidores delegades i els regidors delegats encapçalen les àrees o regidories de govern i actuen per delegació de l’alcaldia. És l’alcalde qui els encomanarà una àrea o regidoria de govern. Els cartipassos són diferents a cada municipi. Dimecres 28 de juny també sabrem qui formarà part de la junta de govern local i qui ocuparà les tinences d’alcaldia.

EL PRAT DE LLOBREGAT

El XII Ajuntament democràtic del Prat de Llobregat es va constituir en una sessió plenària oberta a la ciutadania que va tenir lloc al Teatre L'Artesà. Durant l'acte, es va escollir Lluís Mijoler com a alcalde i se li va fer entrega de la vara de comandament de la ciutat. Així mateix, van prendre possessió del càrrec els 25 regidors i regidores que van ser escollits en les eleccions del passat 28 de maig. Dos nous grups municipals, el de Jóvenes y Pensionistas Decidimos (JPD) i el de Vox, se sumaran als cinc que hi havia en la passada legislatura en la composició de la Corporació per al període 2023-2027.

Fy1BkewWAAITWoS

whatsapp image 2023 06 17 at 14.08.58

Mijoler va fer el seu primer discurs com a alcalde de la legislatura 2023–2023, en què va destacar alguns dels reptes de la ciutat, com l'urbanístic, el de la sostenibilitat o el de la cultura i l'educació. Així mateix, va posar l'accent en la diversitat del nou plenari, que va assegurar que considera una oportunitat per encarar aquests reptes amb més garanties, i va animar la resta de regidors i regidores a posar aquesta diversitat al servei del debat constructiu, seré i rigorós. Mijoler va tancar el discurs assenyalant que el model de ciutat fa el Prat especial i va reclamar que, entre tots i totes, es cuidi d'aquest model.

SANT ANDREU DE LA BARCA

Marc Giribet va ser investit nou alcalde del municipi i es va convertir així en el primer alcalde no socialista de la ciutat des de la restauració de la democràcia (quaranta-quatre anys). Amb els vots favorables del seu grup, Fem Sant Andreu, i el vot d’En Comú Podem.

investidura Sant Andreu de la Barca

Acte constitucio nou ajuntament 2023 01 2

Giribet, ha estat escollit per majoria absoluta pels membres que conformen el ple municipal amb un total d’onze vots. Sis regidors han votat pel cap de llista del grup municipal del PSC, Vox ha obtingut dos vots i un vot per la regidora del PP i SOM Sant Andreu. Durant el seu discurs d’investidura, Giribet va destacar que vol “un ajuntament més jove, més modern, més plural i que aprofiti el llegat de transformació dels darrers quaranta-quatre anys, renovant i actualitzant les formes. Una nova configuració que ha de servir per donar aquest reimpuls a una renovació de les nostres institucions”. El nou alcalde va allargar la mà i va manifestar “la més ferma voluntat de treballar per continuar trobant coincidències amb la resta de forces polítiques, que és el que s’ha de fer en benefici de la ciutat”. Finalment, va refermar el seu objectiu de voler una “ciutat amb més qualitat de vida i amb més benestar general. Vull que els veïns i veïnes siguin més feliços i estiguin orgullosos de pertànyer a aquesta comunitat”.

SANT BOI DE LLOBREGAT

El passat dissabte, dia 17 de juny, es va constituir la nova Corporació Municipal. Lluïsa Moret va ser reelegida com a alcaldessa de la ciutat. La cap de llista del PSC va rebre el suport de 18 dels 25 regidors i regidores del Ple municipal. Moret va ser reelegida amb els setze vots de la seva formació, el PSC, i els 2 de Sant Boi en Comú Podem. Els membres de la resta de grups municipals han donat suport als respectius caps de llista.

Lluïsa Moret alcaldessa

Corporació Municipal 2023 27

Moret va agrair l’oportunitat de poder seguir treballant amb "convicció, orgull i força" per fer "la política humana, la política útil i la política de pell en la qual crec", basada en "la proximitat real a la vida quotidiana de les persones". L'alcaldessa va afirmar que el resultat de les passades eleccions municipals expressa dos missatges clars. En primer lloc, que "la ciutadania ha apostat per opcions progressistes i d’esquerres". En aquest sentit, va agrair el suport de Sant Boi en Comú Podem i "la seva voluntat de construir un pacte per continuar implementant polítiques d’esquerres a Sant Boi". En segon lloc, les eleccions han deixat clar, segons ha explicat Lluïsa Moret, que "la ciutadania vol diàleg constructiu i opcions propositives, lluny de la confrontació i la intolerància."

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

Aquest dissabte tenia lloc a l’Ajuntament el ple de constitució de la corporació que va servir per a l’elecció novament d’Isidre Sierra com a alcalde de Sant Climent de Llobregat per als pròxims quatre anys. Sierra rebia els cinc vots a favor del seu grup municipal, Junts, als que se sumava el de la regidora d’ERC, assolint la majoria enfront dels cinc vots que rebia el candidat socialista, José Antonio Monteagudo, del grup Gent per Sant Climent.

isidre

ple municipals

Aquesta serà la quarta vegada que Isidre Sierra arribi a l’alcaldia després que l’any 2010 ocupés per primera vegada el càrrec. En el seu discurs de presa de possessió, l'alcalde manifestava que “no em puc sentir més orgullós que després de tot aquest temps mantingueu, els veïns i veïnes, la confiança en el nostre equip i en el nostre projecte de poble. Compteu amb el meu compromís” i desitjava a tots els regidors i regidores encerts per al benefici comú de tota la població. De la mateixa manera Sierra va incidir en la seva presa de possessió en la necessitat de vetllar des del consistori per a mantenir el tarannà i la personalitat del nostre municipi i per a garantir que el jovent pugui desenvolupar-hi els seus projectes vitals.

SANT ESTEVE SESROVIRES

El socialista Enric Carbonell continuarà al capdavant del consistori sesrovirenc en el nou mandat (2023-2027) que comença. El Ple d’Investidura, que es va celebrar al Teatre Municipal El Casino, el va escollir amb el suport del seu grup i del seu soci de govern ARAses. Les dues formacions ho faran amb majoria absoluta, amb set dels tretze edils que els donen els cinc regidors i regidores dels socialistes i els dos del grup que encapçala Joan Galceran.

Fy0iu VWIAEcQct

Fy0kvhfWIAYe3oA

En el seu discurs, Carbonell va destacar que el nou govern començarà a treballar “per complir amb un programa molt ambiciós i que ha de suposar una transformació de l’espai públic amb criteris de seguretat, modernitat i sostenibilitat, així com dur a terme accions que facin créixer la nostra autoestima i orgull de pertinença, i el reconeixement de la pluralitat i la diversitat de la nostra societat per fer-la  més cohesionada i resistent”. En aquest sentit va anunciar “la conversió de la Junta de Portaveu, per una Junta de regidors i regidores, on cada mes les tretze persones que conformen aquest ple podrem debatre sobre qualsevol assumpte, tant dels que siguin proposats pel govern, com per l’oposició”. També va avançar que “una de les primeres decisions serà la d’aprovació d’un Pla d’Actuació Municipal” que recollirà de manera molt detallada de les actuacions a desenvolupar en els dotze eixos del pacte de govern.

SANT FELIU DE LLOBREGAT

Es va celebrar a la Sala Ibèria el ple extraordinari de constitució i presa de possessió dels regidors i regidores per al mandat 2023-2027 i la investidura de la nova alcaldessa, Lourdes Borrell (PSC), i gràcies a un acord de govern amb Tots Som Sant Feliu i Veïns per Sant Feliu. Borrell ha estat investida alcaldessa per onze vots, vuit dels i les integrants del PSC, dos del regidor i la regidora de Tots Som Sant Feliu, i un de l'integrant del grup municipal de Veïns per Sant Feliu.

Fy1ASg8XgAEoOLD

Fy03huzXwAI9AXh

En el discurs d'investidura l'alcaldessa va agrair el treball de l'equip de govern sortint, en especial dels alcaldes Muñoz i Bossa, i també va adreçar unes paraules de reconeixement als regidors i regidores de Tots som Sant Feliu i Veïns per Sant Feliu per l'Acord d'Entesa Municipalista que marca l'inici de la coalició de govern d'aquest mandat. Borrell va anunciar que entre les prioritats del nou equip de govern es troben el manteniment de la via pública i la millora de la neteja i la jardineria, la recuperació dels serveis públics, la dignificació dels equipaments, el reforç del civisme i la seguretat, l'adaptació al canvi climàtic i l'aposta per les polítiques de desenvolupament econòmic i d'ocupació.

SANT JOAN DESPÍ

Belén García, cap de llista del PSC, va ser investida com a alcaldessa de Sant Joan Despí durant la sessió del Ple de constitució del nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del passat 28 de maig, en les quals els socialistes van aconseguir la majoria absoluta amb 13 regidors i regidores, dos més que en les anteriors eleccions.

Alcaldessa investida

Nou consistori

Durant el seu discurs d'investidura, la ja alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va manifestar el seu "compromís de treballar per la ciutat cercant sempre el diàleg, escoltant totes les veus que treballin per l'interès de la ciutat i la seva gent. Aquest Ple municipal és un espai de debat, un espai que sempre s'ha caracteritzat pel respecte, per la tolerància i per la bona convivència, valors que desitjo que continuem mantenint. L'alcaldessa va expressar que "treballarem per un model de ciutat planificada i pensada, un model que té en compte tothom i que és capaç de donar resposta a les expectatives i aspiracions dels santjoanencs i les santjoanenques, als seus itineraris de vida, al seu dia a dia."

SANT JUST DESVERN

Es va celebar el Ple de Constitució de la nova corporació municipal, en el qual Joan Basagañas, del Partit Socialista de Catalunya (PSC), va ser escollit alcalde per al mandat 2023-2027. L’acte va tenir lloc a la Sala Cinquantenari de l’Ateneu de Sant Just Desvern. Durant aquest ple extraordinari, els regidors i regidores escollits en les eleccions municipals del passat 28 de maig van prendre possessió del càrrec, a excepció del regidor de la CUP, Aleix Abadia, que va excusar assistència i ho farà en el proper ple municipal que se celebri.

Fy2EwjRX0AEs17a

Fy2EwjQXwAQ0hZS

El PSC formarà govern de coalició amb Sant Just En Comú, obtenint, així, la majoria absoluta. Joan Basagañas assumeix el càrrec d’alcalde del municipi, amb el suport dels vuit regidors socialistes i del regidor dels comuns.

SANT VICENÇ DELS HORTS 

El municipi baixllobregatí compta amb Miguel Comino com a alcalde durant el mandat 2023-2027. El candidat del Partit dels Socialistes és així reescollit batlle, després d’assumir el càrrec de president de la corporació els darrers quatre anys. Comino ha obtingut els vots favorables del seu partit, el PSC, i de Sant Vicenç En Comú Podem, amb qui prèviament han signat un acord de govern. El resultat ha estat una elecció per majoria absoluta, amb 11 vots (9+ 2). La resta de formacions han votat en altre sentit: Junts per Sant Vicenç ha votat en blanc (8 vots); i Vox ha votat el seu candidat (2 vots).

20230617 Miguel Comino alcalde

20230617 Consistori Casa de la VIla

Un cop es va conèixer el resultat de les votacions dels regidors i regidores, Miguel Comino va ser proclamat alcalde i va obtenir la vara municipal. “Seguim recorrent un camí de progrés permanent”, va afirmar en el seu discurs després de prometre el càrrec, i va afegir: Que tinguem tots i totes un bon mandat, que sigui profitós per la ciutadania, que marquem el futur del nostre poble i que reforcem els valors de la democràcia: justícia social, igualtat, solidaritat i, especialment, el de la fraternitat”. El batlle va fer un discurs molt centrat en els agraïments a la seva família i persones col·laboradores de la candidatura, així com a altres formacions polítiques amb qui s’ha emplaçat a treballar i dialogar.Hem de parlar més, hem de buscar consensos i hem de ser capaços de posar per sobre tot allò que ens uneix, que estic convençut que és molt més que no pas allò que ens separa”, va explicar.

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

En el Ple de Constitució del nou Ajuntament celebrat avui a les 12 del migdia, Anna Martínez (Progrés-C En Comú Podem) va ser escollida alcaldessa del petit municipi baixllobregatí amb vuit vots a favor. Cal recordar que les formacions polítiques Progués i Col·laborem van arribar a un pacte de govern municipal pel mandat 2023-2027.

Consistori juny2023 santacoloma

FyxrIRoWcAM6Xs1

TORRELLES DE LLOBREGAT 

L’acte de constitució de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat es va realitzar el 17 de juny amb l’assistència de les formacions polítiques amb representació al consistori durant el mandat 2023-2027: Compromís i Acord per Torrelles (CAT), Junts per Torrelles, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC). Joan Juncà, fins ara regidor de Cultura i Promoció Econòmica, va ser nomenat com a nou alcalde gràcies als vots de CAT. En les pròximes setmanes, es preveu aprovar el cartipàs municipal al qual s’establirà la distribució del govern del nostre municipi.

354367704 1490588011747443 2066365873586703114 n 1

1687163851266

VALLIRANA 

Eva Martínez, del Partit Socialista de Vallirana, es va proclamar de nou alcaldessa de Vallirana sent aquesta la seva tercera legislatura al capdavant del consistori. Així es va ratificar al Ple de Constitució, amb nou vots a favor. Un fet que suposa que manté el govern amb majoria absoluta, però en aquest cas, amb el pacte de govern de Junts per Catalunya.

alcaldessa valliraneta

equip govern

Tots els regidors i regidores elegits a les eleccions del 28 de maig van prendre possessió del seu càrrec i, durant l’acte, van votar qui seria l’alcalde o alcaldessa de Vallirana. En aquest cas, l’Eva Martínez. Fruit de les eleccions municipals el ple quedarà constituït per vuit regidors/ores del PSC, que governaran amb un regidor de Junts per Catalunya, quatre d’ERC, dos de Vallirana Ets Tu, un d’En Comú Podem i un regidor de Vox.

VILADECANS

L’alcalde Carles Ruiz continua en el seu càrrec durant el mandat 2023-2027, després de rebre el suport dels dotze regidors del seu partit (PSC) i dels dos de la coalició Viladecans En Comú Podem. El nou Ple Municipal, que va quedar constituït, compta amb cinc grups polítics. Els altres tres (ERC, PP i VOX) van votar com a alcaldables els seus respectius caps de llista. Encarni García, d'En Comú Podem, com la més veterana de la Mesa d'Edat del nou Ple, va imposar la banda d'alcalde a Carles Ruiz després de la votació.

viladecans 1.pg

Viladecans 2

Carles Ruiz, que va ser escollit per al càrrec per primera vegada el 2005, va comptar amb catorze dels vint-i-cinc vots per reeditar l'alcaldia. El Partit dels Socialistes i Viladecans En Comú Podem ja havien anunciat la continuïtat de l'acord de govern de progrés, que han compartit des del 1999. En el seu discurs, l'alcalde s'ha compromès a "continuar fent de Viladecans una ciutat que acompanyi els projectes vitals de cada persona i asseguri les oportunitats per a totes". Ruiz vol seguir impulsant "que Viladecans sigui el millor lloc per viure i treballar, situant les persones encara més al centre de les polítiques i l'atenció municipal" i va destacar especialment l'aposta perquè "la gent jove tingui a la ciutat el seu lloc per formar-se, treballar i viure".

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Partits Polítics