Cornellà reedita el pacte entre PSC i En Comú Podem

Imprimeix

Antonio Balmón serà investit demà alcalde del municipi baixllobregatí

Els grups municipals del PSC i Cornellà En Comú Podem (CECP) han subscrit un pacte de govern per al mandat 2023-2027, pel qual els tres regidors i regidora d’En Comú i els tretze regidors i regidores socialistes, encapçalats per l’alcalde i cap de llista d’aquesta formació, Antonio Balmón, formaran un equip de govern de setze regidors i regidores.

Els socialistes disposaven de la majoria absoluta, però ambdues formacions han decidit prosseguir en l’execució de programes que ja han desenvolupat en l’anterior mandat, i amb la renovació del pacte de govern, ampliar-lo amb nous projectes i programes municipals.

5162 antonio balmon claudio carmona

Les dues formacions han destacat la bona entesa de la col·laboració en aquests quatre anys, reforçant l’estabilitat de l’acció de govern, i sent fructífera per afrontar l’anormalitat del mandat –provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la crisi subsegüent–, que no ha permès desenvolupar tots els objectius plantejats, objectius que ara es volen completar i portar a noves fites.

Aquesta estratègia de mandat ha fet especial incidència en desenvolupar el projecte de naturalització de la ciutat Cornellà Natura d’acord amb una transformació sostenible de l’espai públic, en potenciar l’atenció a les persones en l’àmbit social i cultural, i en un compromís ciutadà per la seguretat i el civisme.

Antonio Balmón ha explicat que sempre s’ha mostrat obert a incorporar a l’equip de govern forces polítiques que compartissin el projecte de progrés per a la ciutat, tot i que el PSC disposés de majoria absoluta i no li calguessin aquests acords. No és, per tant, la primera vegada, i aquest tarannà també es trasllada al diàleg que el govern de la ciutat sempre ha ofert a la ciutadania, a les entitats, i als espais de participació i debat que s’han obert a totes les formacions polítiques.

Contradicció

També està sobre la taula el desenvolupament urbanístic del polèmic ARE Ribera-Salines per construir un nou barri de prop de 2.500 habitatges, que podria fer desaparèixer l’últim espai natural i agrícola del municipi. Tot sota la més que probable responsabilitat de Cornellà En Comú Podem si manté la cartera la pròxima legislatura.

Captura de pantalla 2023 06 16 a las 19.40.44

Cal recordar que Claudio Carmona ha estat, en el darrer mandat, tinent d’alcalde de Polítiques Mediambientals i Comunitàries. El seu grup ha considerat important el compromís conjunt amb un important nucli de polítiques socials i ambientals claus per a donar resposta a la ciutadania davant dels reptes de present i futur. Tota una contradicció si finalment Cornellà En Comú Podem accepta apostar pel ciment com ja s’ha posicionat clarament el PSC.

Redacció / Fotos: PSC-Arxiu-ECP