El PSC guanya en divuit dels trenta municipis del Baix Llobregat

Junts per Catalunya ha estat la segona formació política amb més victòries (6), ERC i En Comú Podem s’imposa en dos

El Baix Llobregat continuarà sent, quatre anys més, un cinturó vermell. El PSC ha aconseguit guanyar a les Eleccions Municipals d’aquest diumenge en divuit dels trenta municipis de la comarca. Alguns d’ells de la importància de Cornellà, Esplugues, Viladecans, Sant Joan Despí, Olesa de Montserrat, Sant Feliu o Sant Boi de Llobregat. La segona formació política amb més victòries ha estat Junts per Catalunya o les candidatures sota el seu paraigua, amb sis municipis. Martorell, capital del Baix Llobregat Nord, és el seu municipi més cridaner. D’altra banda, els republicans (ERC) han guanyat, contra tot pronòstic a Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. En Comú Podem ha revalidat Pallejà i El Prat tot i que haurà de pactar, mentre que el Partit Popular ha tornat a guanyar a Castelldefels. Finalment, Compromís i Acord per Torrelles (CAT) tornarà a governar a Torrelles de Llobregat.

PSC ha guanyat a: ABRERA, CERVELLÓ, COLLBATÓ, CORBERA, CORNELLÀ, ESPARREGUERA, ESPLUGUES, GAVÀ, MOLINS DE REI, OLESA DE MONTSERRAT, SANT BOI, SANT FELIU, SANT JOAN DESPI, SANT JUST DESVERN, SANT VICENÇ DELS HORTS, SANTA COLOMA DE CERVELLÓ, VALLIRANA i VILADECANS

ERC ha guanyat a: SANT ANDREU DE LA BARCA i SANT ESTEVE SESROVIRES

JUNTS (CM) ha guanyat a: BEGUES, CASTELLVI DE ROSANES, MARTORELL, LA PALMA DE CERVELLÓ, EL PAPIOL i SANT CLIMENT

PP ha guanyat a: CASTELLDEFELS

EPCP-C ha guanyat a: PALLEJÀ i EL PRAT

CAT ha guanyat a: TORRELLES

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2023 (clica aquí)

 

ABRERA

El consistori estarà governat amb majoria absoluta pel PSC, que tindrà deu regidors (50,4% dels vots). Jesús Naharro serà l’alcalde, mentre que la segona força és Alternativa en Comú, que serà el principal partit de l’oposició. Tercer ha estat ERC. VOX entra al Ple amb un regidor així com també el PP.

abrera naharro

BEGUES

Junts ha guanyat amb cinc regidors (34,34%), encara que haurà de pactar si Mercè Esteve vol continuar sent alcaldessa del municipi. PSC, ERC i Begues En Comú Podem han empatat a regidors. La CUP i PP també tindrà representació al Ple.

begues merce

CASTELLDEFELS

Manu Reyes ha tornat a guanyar al municipi mariner tot i que finalment no ha aconseguit la majoria absoluta com pretenia (s‘ha quedat a un regidor). El PP s’ha imposat en vots i en regidor respecte a 2019. Ara caldrà saber si un nou pacte d’esquerres el deixa fora de l’alcaldia. Forta davallada del PSC de l’actual alcaldessa Maria Miranda.També perden regidors Movem En Comú Podem i ERC. Junts manté el seu. Som Castelldefels irromp amb força (tercera força política del consistori). Ha estat la única alcaldia, juntament amb Badalona, que han guanyat a Catalunya els populars. 

manu alcalde castfa

CASTELLVÍ DE ROSANES

El nou consistori estarà governat per majoria absoluta per l’Endavant (vinculat amb Junts), que tindrà sis regidors. Camino serà l’alcalde del petit municipi baixllobregatí. La segona força és Junts per Castellví (marca del PSC), amb tres representants, i tercer serà FEM-ERC, amb dos.

camino castellvi

CERVELLÓ

M’estimo Cervelló-PSC ha guanyat les eleccions amb José Ignacio Aparicio com a cap de llista socialista (ha aconseguit 6 regidors), encara que no ha pogut assolir la majoria absoluta. La segona força més votada ha estat Cervelló de Primera-ERC amb Mut al capdavant. Tercer i quart respectivament han estat Sempre per Cervelló (Joan Noguera) i VOX, que entra per primera vegada a l’Ajuntament (un regidor).

FgDfMnQWAAAyWC2

COLLBATÓ

La candidata socialista, Gemma Rodríguez, s’ha imposat a les eleccions municipals en millor volum de vots, malgrat que tindrà els mateixos regidors que ERC-GIC, que ha perdut tres regidors, i l’agrupació d’electors Collbatots. També tindrà representació Junts (perd un regidor) i PP (entra al Ple després de no fer-ho l’any 2019).

ACTE PRESENTACIO GEMMA RODRIGUEZ 1

CORBERA DE LLOBREGAT

Els socialistes recuperaran el govern municipal després que Rosa Boladeras, cap de llista de Força Corbera-PSC, hagi guanyat clarament tot i que no ha aconseguit la majoria absoluta. ERC ha estat el gran perdedor d’aquestes eleccions, ja que només ha pogut sumar dos regidors, igual que el Grup Independent Urbanitzacions, Junts i la CUP. El PP entra al Ple.

Rosa Boladeras corbera

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Antonio Balmón (PSC) ha fet bons els pronòstics i ha revalidat la majoria absoluta. Es manté com la principal força d’oposició ERC-EUiA, amb quatre regidors. Ciutadans desapareix del Ple i torna amb molta força el PP de Manuel Casado després de quatre anys d’absència al consistori. També obté representació VOX per primera vegada, mentre que En Comú Podem se situa com a tercer partit més votat.

balmon cornella

ESPARREGUERA

L’actual alcalde socialista, Eduard Rivas, ha aconseguit mantenir el primer lloc a les votacions (amb molta distància respecte als seus competidors). Haurà de pactar si vol mantenir l’alcaldia. Alfons Puche (ERC) es manté segons amb els mateixos regidors, i Junts es posiciona tercer tornant al Ple municipal (guanya un regidor). Francisco Aguilar representarà a VOX al Ple, mentre que la nova formació Ara Pacte Local, amb Jordi Mestres, tindrà dos regidors. La CUP es manté i també En Comú Podem.

euduard esparreguera

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Pilar Díaz s’assegura quatre anys d’alcaldessa després que el PSC hagi guanyat amb majoria absoluta al municipi amb el 43,65% dels vots (tindrà 11 dels 21 regidors). El principal partit de l’oposició serà ERC amb Roger Martínez al capdavant. Mentrestant, el PP s’ha col·locat tercer. També han obtingut representació Junts i VOX gràcies als seus bons resultats. Ciutadans perd els seus dos regidors.

pilar diaz esplugues

GAVÀ

El PSC de Gemma Badia ha tornat a guanyar, però aquest cop ha perdut la majoria absoluta que va obtenir el 2019 amb Raquel Sánchez. ERC de Miguel Roselló serà la segona força política al consistori. Bons resultats del PP, que guanya dos regidors i passa d’1 a 3. VOX també entra amb força al Ple i Junts torna al consistori amb Isidre Casas com el seu representant.

gemma badia gava 

MARTORELL 

L’alcalde Xavier Fonollosa, de Junts, governarà quatre anys més després d’imposar-se novament per majoria absoluta (assoleix 16 dels 21 regidors). El millor resultat del partit independentista a la comarca. A partir d’ara tindrà quatre regidors més al Ple. La segona força al consistori és Movem Martorell, de Laura Ruiz, i la tercera és el PSC (els dos partits amb dos regidors). Ciutadans queda fora després de perdre el regidor que tenia. ERC tindrà un regidor.

fonollosa martorell 

MOLINS DE REI

La candidatura de Xavi Paz (PSC) ha estat la més votada i ha obtingut 9 dels 21 regidors del consistori. No ha assolit la majoria absoluta per la qual cosa haurà de pactar. ERC es col·loca com el principal partit de l’oposició després de guanyar un regidor respecte el 2019. Junts, que es presentava en solitari, obté un regidor i Ara Molins, de Ramon Sánchez, obté quatre (tercera força política). La CUP i Ciutadans queden fora i En Comú Podem ha sumat dos regidors.

xavipaz molins 

OLESA DE MONTSERRAT

EL PSC ha superat a BLOC (CUP-Amunt) per percentatge de vots, tot i que les dues formacions han aconseguit sis regidors. ERC es posiciona en tercera posició després de guanyar un regidor (passa de 3 a 4). Junts i PP entren al consistori, i Ciutadans perd dos dels tres regidors que tenia. Caldrà un pacte per saber qui és l’alcalde.

fernandovicente olesa

PALLEJÀ

El Comú Podem ha aconseguit una de les dues victòries al Baix Llobregat amb Ascensión Ratia al capdavant. I ho ha fet amb solvència (8 regidors, ha guanyat un respecte al 2019). En segon lloc, ha quedat el PSC, molta distància, i ERC ha estat tercer tot i perdre un regidor. Junts torna a entrar al consistori. 

ascension palleja

LA PALMA DE CERVELLÓ

Gran victòria de Junts a les eleccions, que passa de ser la segona força el 2019 a tenir majoria absoluta amb set regidors amb Anna Pascual com a la seva futura alcaldessa. En segon lloc han quedat els republicans, molt distanciats tot i que guanyen un regidor. El PSC manté el seu regidor.

aanna lapalmadecervello

EL PAPIOL

FEM Papiol (vinculat a Junts), amb cinc regidors, ha guanyat les eleccions al municipi, però no suficient per governar amb majoria, per la qual cosa haurà de pactar. Uns bons resultats a diferència d’ERC, que passa a ser la tercera força al Ple (perd tres regidors). El PSC passa a ser segon, i la CUP manté el seu regidor.

boujordi papiol 

EL PRAT DE LLOBREGAT

Tot i perdre vots i regidors, En Comú Podem de Lluís Mijoler ha guanyat i manté el primer lloc. El PSC de Juan Pedro Pérez no ha estat capaç d’esgarrapar regidors i perd un. L’altra cara de la moneda és la nova formació de Jorge Monteagudo (JPD) que entra amb força al consistori igual que el PP (dos regidors) i VOX (2). Junts també tindrà representació amb un regidor. Ciutadans queda fora.

lluismijoler elprat

SANT ANDREU DE LA BARCA

Fem Sant Andreu-AM ha estat el gran triomfador de les eleccions municipals al municipal. Marc Giribet té molts números de ser el nou alcalde tot i que no ha aconseguit la majoria absoluta (10 dels 21 regidors). La segona força ha estat el PSC d’Ana Alba, fins ara l’alcaldessa (ha perdut quatre regidors) i és una de les grans decepcions socialistes a la comarca durant la nit electoral. Al nou plenari no hi haurà Ciutadans. La formació d’ultradreta VOX, d’Antonio López, entra al Ple com a tercera força. També tindrà representació Som Sant Andreu de la Barca, el Partit Popular així com d’En Comú Podem.

marc santandreubarca

SANT BOI DE LLOBREGAT

Tot i que ha tingut menys vots que el 2019, el PSC ha guanyat tres regidors més respecte al 2019 i és el gran triomfador al municipi. Lluïsa Moret governarà quatre anys més amb majoria absoluta i ERC es manté com a segona força municipal tot i perdre dos regidors. Altres triomfadors de la nit han estat PP i VOX, que tindran representació amb dos regidors.

moret psc santboi

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

Dura pugna per l’alcaldia al municipi, on Isidre Sierra ha acabat guanyant per major nombre de vots a Gent per Sant Climent (PSC) de José Antonio Monteagudo. Els dos partits tindran cinc regidors, i ERC decidirà qui serà l’alcalde. Els republicans perden un regidor. 

780 008 4644652 6f4ace5e64ad718e82ba78eaeff73522

SANT ESTEVE SESROVIRES

El municipi del Baix Llobregat nord és un altre cas on els vots han donat guanyador ERC sobre PSC (els dos amb cinc regidors) en una apassionant nit electoral. Una vegada més l’Ara i Sempre Sant Esteve, amb Joan Galcerán al capdavant, serà el que decideixi l’alcalde o alcaldessa. La formació política ha guanyat un regidor. Som Alternativa entra al Ple, mentre que Ciutadans no tindrà representació.

carmerayo erc santesteveses

SANT FELIU DE LLOBREGAT

La formació que encapçala Lourdes Borrell ha estat la més votada per la ciutadania i la que ha obtingut més regidors (8 de 21). Ha obtigut dos més que el 2019. ERC es posiciona com la segona força municipal (4), i En Comú Podem, la tercera (3). Junts i Veïns per Sant Feliu mantenen la representació, mentre que irrompen amb força PP i VOX, amb dos i un regidor respectivament. 

santfeliu psc

SANT JOAN DESPÍ

Maria Belén García, que es presentava per primera vegada, ha aconseguit millorar el nombre de regidors respecte al 2019 i la socialista governarà amb comoditat després d’assolir tretze regidors dels 21 del consistori. Ha estat una de les grans sorpreses socialistes a la comarca. En segona posició s’ha situat En Comú Podem de Margartita Gual. Tot i perdre dos regidors, ERC se situa com a tercer. PP i VOX tindran representació al Ple, i Junts manté el regidor. Ciutadans perd els dos que tenia i es queda sense representants. 

investidura belen garcia santjoandespi 

SANT JUST DESVERN

Joan Basagañas ha estat a punt d’assolir la majoria absoluta. El cap de llista del PSC ha aconseguit vuit dels disset regidors. La segona força política serà Endavant Sant Just Desvern (Ara Pacte Local), vinculat al PDeCAT, que presentava Laia Flotats com a cap de llista. Junts, que perd dos regidors, passa a ser la tercera força política. I ERC també perd dos. EL PP i VOX tindran representació, i la CUP manté el que tenia com En Comú Podem.

santjust basagañas

SANT VICENÇ DELS HORTS

Apassionant nit electoral al municipi. Finalment, el PSC de Miguel Comino ha guanyat amb un regidor més que el segon, ERC (Junts per Sant Vicenç) de Maria Teresa Aymerich, amb nou i vuit regidors respectivament. Tanmateix, les dues formacions perden vots. VOX entra al consistori per primera vegada (2 regidors) i Sant Vicenç en Comú Podem és tercer mantenint el nombre de regidors.

comino santvicenç

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

Santa Coloma de Cervelló SUMA (PSC) i ERC empaten a regidors tot i que els socialistes guanyen les eleccions per més vots. Podem és la tercera formació política, que decidirà qui és el nou alcalde.

santacoloma psc

TORRELLES DE LLOBREGAT 

Compromís i Acord per Torrelles (CAT) ha tornat a guanyar les eleccions amb Joan Juncà com a cap de llista. El gran perdedor ha estat ERC, que només ha obtingut dos regidors, i Junts hi guanya dos i passa a ser el principal partit de l’oposició. El PSC manté la seva representació.

juncà cat torrelles

VALLIRANA

Eva Maria Martínez, cap de llista del PSC i alcaldessa del municipi, no ha pogut mantenir la majoria absoluta. Passa de nou a vuit regidors (perd uns mil vots). ERC continua com a segona força política municipal després de guanyar un regidor. Vallirana Ets Tu (VET), VECP (En Comú Podem) i Junts es mantenen al Ple i VOX assoleix representació per primera vegada, a diferència de Ciutadans.

eva martinez alcaldessa de vallirana bona i abans vallirana diputada al parlament sera la presidenta del

VILADECANS

Carles Ruiz (PSC) ha pedut la majoria absoluta tot i que es perfila com a alcalde del municipi quatre anys més si assoleix un pacte amb alguna de les altres formacions polítiques que tenen representació al Ple. Els socialistes han perdut en vots i un regidor. ERC torna a ser el principal partit de l’oposició (5 regidors) seguit d’un PP que torna amb molta força al consistori (tres regidors). També irrompen al Ple els ultradretans de VOX amb tres regidors. VECP (En Comú Podem) obté dos regidors, i Ciutadans perd els quatre que tenia en una nit electoral molt negre pels taronja.

carles viladecans

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Partits Polítics

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix