ERC reivindica el vot independentista des de Cornellà

Imprimeix

Segons Junqueras, president del partit, cada vot a l'àrea metropolitana que no vagi a Esquerra  Republicana serà un "vot llençat que avalarà el règim més contrari a l'esperança de la gent i del país"

Acte central d'ERC per la campanya del 28-M a Cornellà de Llobregat. El president del partit, Oriol Junqueras, ha avisat que cada vot independentista a l'àrea metropolitana que no vagi a Esquerra serà un "vot llençat que avalarà el règim més contrari a l'esperança de la gent i del país", informa ACN. Junqueras ha reivindicat l'1-O i, alhora, ha cridat a omplir les urnes de vots republicans perquè els ajuntaments ajudin a fer un nou referèndum. El president del Govern, Pere Aragonès, ha instat les "mares i pares" de l'1-O a tenyir Catalunya de groc el 28-M. L'acte ha aplegat unes 300 persones a la Fira de Cornellà, amb més ganes de clam independentista que de reivindicar mesures socials -també presents als discursos.

8tdHR8w8

FwkggXRXwAgyd4D

WhatsApp Image 2023 05 20 at 14.02.30

L'acte política ha servit perquè els pesos pesants del partit reivindiquessin el seu compromís independentista. Junqueras ha afirmat que "tothom sap" que, quan es posin a tornar a posar les urnes per un referèndum, "les posarà ERC". El president del partit ha afegit que per això volen guanyar a l'àrea metropolitana: "Qualsevol vot independentista que no vagi a ERC és un vot llençat", ha asseverat. En aquesta línia, Junqueras ha subratllat que per fer un nou referèndum d'autodeterminació, fer la independència i la república, és "molt més fàcil" si ERC governa a tots els ajuntaments de les "grans ciutats". "No volem que ens privin d'aquesta possibilitat!", ha rematat.

FwkjhmYXoAA2OCd

FwkefVUWYAA3iDE

D'altra banda, Aragonès, president de la Generalitat, ha apuntat que alguns partits critiquen que ERC hagi fet "rectificar" algunes polítiques del PSOE per tal de "millorar la vida de la gent". Però que, en canvi, fan "acords" a favor dels seus càrrecs a la Diputació de Barcelona, en referència a PSC i Junts. "Cap lliçó dels que diuen que tenen la bandera més gran, però pacten a la Diputació amb els qui, suposadament, són els enemics del país", ha reiterat.

FwkgirZXwAAdlEm

Des de l'exili, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reivindicat la "dissidència" de la formació republicana: "Si ser dissident és defensar el país des dels nostres ajuntaments d'acord amb les necessitats de la gent, continuarem sent dissidents!".

FwkL gTWwAIulJZ

FwkaSjnWwAI3i h

D’altra banda, el candidat a la capital el 28-M, Ernest Maragall, ha instat l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, a no ser el "còmplice necessari de la nova operació d'estat", en referència a un possible pacte de la "sociovergència" amb el suport "entusiasta" del PP.  També hi ha participat el cap de llista a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, que s’ha dirigit als votants de PSC, Junts i Podem: "Nosaltres som més socialistes, independentistes i valents que ningú". Tot seguit ha interpel·lat l'alcalde i candidat del PSC a Cornellà, i la de Santa Coloma, Antonio Balmón i Núria Parlón: "Tic, tac!." 

FwkPFTRWcAA85PX

També ha participat l’alcaldable republicana per Cornellà, Raquel Albiol. "No ens ha aturat la repressió i no ens aturaran les mentides i el populisme. Em presento per alcaldessa de Cornellà, perquè no hi ha lluita impossible” ha dit. “El proper 28M tenim l'oportunitat de dir adeu a la majoria absoluta de l’especulació i del clientelisme", ha afegit.

Protestes contra Cambray

Una vintena de persones han protestat contra el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, i contra les polítiques educatives del Govern davant l'acte central de campanya d'ERC a Cornellà de Llobregat. Agents dels Mossos d'Esquadra han impedit que s'acostessin al recinte: els manifestants portaven pancartes com 'PrERCarització a l'educació', 'Bye, bye Cambray', i 'ERC, cesseu en Cambray'.

epress 20230520130831

Darrere d'una parcarta en favor de l’establilització dels docents interins, han reclamat garantir el català a les aules i invertir el 6% del PIB en educció en els Pressupostos de la Generalitat. A l'inici de la intervenció de l'alcaldable d’ERC per Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, un manifestant ha entrat en el recinte i ha cridat “Cambray dimissió” seguit d'una altra manifestant. Personal de seguretat els ha acompanyat a la sortida i els Mossos d'Esquadra els han fet retrocedir, l'acte d’ERC no s'ha interromput en cap moment.

fdsfds / Fotos: ERC-NoticiasDe.es