Reprenen l’Ajuntament de Viladecans a no fer campanyes institucionals

Imprimeix

La Junta Electoral acredita que el consistori ha vulnerat aquest abril a Twitter la prohibició dels poders públics de realitzar campanyes d'assoliments en període electoral i insta l'alcalde socialista a "extremar la diligència dels organismes de la corporació municipal per evitar vulnerar el principi de neutralitat", d'obligat compliment durant el context d'eleccions 

La Junta Electoral de Zona de l'Hospitalet de Llobregat va estimar parcialment ahir dilluns 24 d'abril una queixa formal presentada per ERC la setmana passada i insta a l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, a "extremar la diligència dels organismes de la corporació municipal per evitar vulnerar el principi de neutralitat, el qual els poders públics estan obligats a respectar durant el procés electoral". També insta l'alcalde socialista a dictar "les instruccions oportunes per tal que durant la resta del període electoral siguin retirades del perfil institucional de l'Ajuntament a Twitter" una sèrie de piulades del 13 d'abril que lluïen diverses millores en l'espai públic concretades durant el mateix mes.  

piulada3

Per la Junta Electoral de Zona"la publicació d'aquestes informacions, en període electoral, conculca la prohibició de fer campanya d'assoliments on intervinguin, directament o indirectament, recursos públics."

La Junta declara que "l'Ajuntament de Viladecans va vulnerar amb aquesta conducta la prohibició dels poders públics de realitzar en període electoral qualsevol 'campanya d'assoliments’", tal com es desprèn de l'article 50 de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG) en relació a l'objecte i els límits de les campanyes institucionals i els actes d'inauguració duts a terme pels poders públics en període electoral.  

piulada1

La notificació requereix a l'Ajuntament per a què en el termini de 48 hores retiri del seu perfil institucional a Twitter les publicacions dutes a terme el 13 d'abril de 2023. Les piulades recollien amb imatges i missatges de caràcter publicitari diverses actuacions a la via pública com neteja de grafits a les parets, reparacions, replantats i arranjaments diversos en elements i mobiliari públics.  

piulada2

La portaveu municipal i alcaldable d'ERC Viladecans, Bàrbara Lligadas, va celebrar el toc de crostó de la Junta Electoral de Zona a Carles Ruiz i el seu executiu:  "Els nervis al PSC i a l'alcaldia estan fent que sobrepassin línies vermelles intolerables, que mai permetrem. Fa mesos, i aquestes últimes setmanes s'ha intensificat molt, que veiem com fan un ús partidista descarat dels mitjans de comunicació municipals, però no ens quedarem de braços plegats i per això vam presentar la queixa davant la Junta Electoral de Zona. Els socialistes saben que s'acaba una etapa i que el 28 de maig arriben aires nous a l'Ajuntament."

Redacció / Fotos: ERC