Compte enrere per a les eleccions municipals

Imprimeix

Ja es pot demanar el vot per correu

Avui, 4 d’abril, s’ha publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) el decret de convocatòria per a les pròximes eleccions municipals que s’han de celebrar el pròxim 28 de maig. Així doncs, s’ha entrat en període electoral. Les primeres conseqüències és que no es poden inaugurar obres i es pot sol·licitar el vot per correu (es pot demanar fins al 18 de maig a les oficines de Correus o a través de la seva web, si es té el DNI electrònic o un certificat digital vàlid).

vot correu

A partir del 10 d'abril, la ciutadania ja pot consultar el cens electoral que publiquen tant els ajuntaments com els consolats. El cens serà el que es va tancar l'1 de febrer de 2023, que recull els canvis fins al 30 de gener de 2023. Si has fet un canvi de domicili més enllà d'aquesta data, constarà que has de votar en el col·legi electoral que correspon a la teva antiga adreça. Si es detecta qualsevol error, el ciutadà o ciutadana afectat és a temps per demanar esmenar-lo fins al 17 d'abril.

Campanya electoral

Malgrat que els partits ja llancen els seus missatges electorals, les dues setmanes de campanya seran del 12 a 26 de maig. L'endemà, el 27, és la jornada de reflexió.  Entremig, el 23 de maig, quan faltin cinc dies per a la cita amb les urnes, és la data límit per publicar o difondre sondejos electorals.

Abans, els partits hauran presentat les seves candidatures. Ho han de fer entre el 19 i el 24 d'abril i seran proclamades de forma definitiva el dia 2 de maig.

Redacció / Fotos: Arxiu