La CUP-Molins de Rei no es presentarà a les eleccions municipals 2023

Imprimeix

Ho va decidir en una assemblea oberta on la formació política considera que “no es donen les condicions socials perquè tingui sentit una candidatura electoral”

La CUP-Molins de Rei ha anunciat, a través d’un comunicat, que no presentarà candidatura per a les pròximes eleccions municipals que s’han de celebrar el pròxim mes de maig. Considera que “tot i veure factible fer una llista i aconseguir regidors, no és una estratègia que sumi: no vam venir a viure de la política, no vam venir a tenir regidors. Volíem, aquell 2007, que un poble organitzat tingués també veu i força dins les institucions, i després de setze anys, més d'una desena de regidors, prop de 2.000 vots sostinguts en les últimes tres eleccions i haver estat a govern, hem constatat que, per si sola, la força dins la institució no serveix per fer els canvis d'arrel que Molins de Rei i els Països Catalans necessiten per ja no només sobreviure, sinó per florir en aquest Segle XXI.”

cup molins 1

En el comunicat, la formació política local també explica que “només això, sabem que tant a escala local com nacional s'han comès errors i no s'ha trobat la forma d'assolir part d'allò pel que lluitavem o el que s'esperava de la CUP. Continuarem treballant, fent campanyes com a CUP i explicant com creiem que s'haurien de fer les coses” i afegeix que ”l'experiència, el bagatge acumulat de tants anys, no ha de ser, ni serà, desaprofitat. Però especialment, no volem demanar a unes companyes que aguantin el pes d'una candidatura si no tenen molta gent al darrere ajudant-les. Creiem fortament en què entre totes s'ha de poder fer tot, però també que totes hem de fer la nostra part perquè altres no ho hagin de fer tot.”

L'aposta de l'assemblea de la CUP-Molins de Rei és “fer guaret. Deixarem que la terra floreixi per si sola, sense pressions. A la pregunta.. i a qui votaré jo ara? que se'ns ha fet volem que no se'ns miri a nosaltres esperant la resposta, volem que cada una de nosaltres ens mirem amb qui tenim al costat i juntes, si ho creiem necessari, tornem a decidir, un altre dia, que volem transformar les condicions materials que ens envolten, que no volem que altres ens manin, i que volem organitzar-nos en assemblees, en casals populars, en ateneus, en grups de música, en cooperatives de consum, i potser, també, en candidatures electorals, el nom de les quals és el menys important.”

Redacció / Fotos: CUP-Molins de Rei