Balmón refusa debatre una moció de rebuig a la 'reforma Wert'

Imprimeix
ICV-EUIA critica la negativa de l’alcalde de Cornellà i dirigent del PSC a que la proposta entri al ple d'aquest dijous

El grup municipal d’ICV-EUiA a Cornellà ha criticat que l’alcalde de la ciutat i dirigent del PSC, Antonio Balmón, “es negui a debatre” una moció de rebuig a la polèmica reforma educativa proposada pel ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert.

Fonts ecosocialistes locals han assegurat que estan “sorpresos i indignats” davant el rebuig del grup municipal del PSC a debatre en el ple d’aquest dijous la qüestió: “Lamentem que el PSC hagi fet costat el PP per evitar el seu debat”, han indicat.

La moció, que ICV-EUiA ha presentat i que sí es debatrà a municipis veïns, vol mostrar el seu rebuig frontal a l’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), ja que que, tal com explica el regidor d’ICV-EUiA Arnau Funes, “és un atac al model lingüístic de l'Escola Catalana, una eina que ha permès la normalització del català i la promoció social des de la igualtat d'oportunitats de totes les persones”.

“La immersió lingüística ha estat un requisit indispensable per a la cohesió social del conjunt del poble català”, ha afegit Funes.

La moció demanava al ple traslladar al govern de l’Estat i a la Generalitat la necessitat de retirada immediata d’aquest avantprojecte, el diàleg amb la comunitat educativa per avançar a un model educatiu més just i sostenible en el temps, així com renunciar a qualsevol retallada pressupostària de cap tipus en l’àmbit educatiu que atemptin contra la oferta d’una educació pública de qualitat.

Redacció | Foto: Arxiu