Balmón refusa debatre una moció de rebuig a la 'reforma Wert'

ICV-EUIA critica la negativa de l’alcalde de Cornellà i dirigent del PSC a que la proposta entri al ple d'aquest dijous

El grup municipal d’ICV-EUiA a Cornellà ha criticat que l’alcalde de la ciutat i dirigent del PSC, Antonio Balmón, “es negui a debatre” una moció de rebuig a la polèmica reforma educativa proposada pel ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert.

Fonts ecosocialistes locals han assegurat que estan “sorpresos i indignats” davant el rebuig del grup municipal del PSC a debatre en el ple d’aquest dijous la qüestió: “Lamentem que el PSC hagi fet costat el PP per evitar el seu debat”, han indicat.

La moció, que ICV-EUiA ha presentat i que sí es debatrà a municipis veïns, vol mostrar el seu rebuig frontal a l’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), ja que que, tal com explica el regidor d’ICV-EUiA Arnau Funes, “és un atac al model lingüístic de l'Escola Catalana, una eina que ha permès la normalització del català i la promoció social des de la igualtat d'oportunitats de totes les persones”.

“La immersió lingüística ha estat un requisit indispensable per a la cohesió social del conjunt del poble català”, ha afegit Funes.

La moció demanava al ple traslladar al govern de l’Estat i a la Generalitat la necessitat de retirada immediata d’aquest avantprojecte, el diàleg amb la comunitat educativa per avançar a un model educatiu més just i sostenible en el temps, així com renunciar a qualsevol retallada pressupostària de cap tipus en l’àmbit educatiu que atemptin contra la oferta d’una educació pública de qualitat.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix