ERC-Viladecans presenta la llista electoral per a les municipals

Bàrbara Lligadas: "Som l'única alternativa real per transformar la ciutat, per canviar el color al capdavant de l'Ajuntament" 

La secció local d'ERC Viladecans va presentar la llista electoral dels republicans de cara als comicis municipals del 28 de maig amb una aposta clara per la diversitat i el compromís cívic i republicà. Encapçala la candidatura l'actual portaveu del grup a l'Ajuntament, Bàrbara LligadasL'assemblea local dels republicans va aprovar per unanimitat la llista el passat 23 de gener. La candidatura està integrada per 35 persones de les quals 18 són dones i 17 homes. Es tracta d'una llista 100% cremallera que combina independents amb militants.

candidatura ERCViladecans

Durant l'acte, la candidata republicana Bàrbara Lligadas va assegurar que "som l'única alternativa real per transformar Viladecans, per canviar el color al capdavant de l'Ajuntament. Volem transformar la ciutat de dalt a baix, fer una transformació republicana, amb una Administració justa, una transformació equitativa, que tingui en compte a tothom independentment de la seva raça, del seu gènere, de la llengua que parli a casa. Volem una Administració que tingui cura de tothom, que sigui amable. I també volem fer una transformació sostenible, una ciutat realment verda."

Per aconseguir-ho, va afegir, "hem fet una llista diversa amb perfils de tota mena. Tenim una candidatura de persones que fan de Viladecans una ciutat viva i activa: membres d'AMPA, de consells escolars, presidents de clubs esportius, esportistes històrics, activistes LGTBI, presidentes d'entitats culturals, membres d'entitats de la cultura popular, del Comitè d'Empresa d'Avanza, sindicalistes, servidors públics, pensionistes, gent gran... Hem fet una candidatura que m'emociona i els vull donar les gràcies a tots perquè vivim temps convulsos en els quals fer política està molt estigmatitzat. Però gràcies a la gent valenta, li diem a l'extrema dreta que aquí estem nosaltres per fer política com pertoca."

presentacio Atrium 

"És una llista formada per gent que creu en els valors republicans, que està disposada a pencar per una ciutat equitativa i que està compromesa amb una ciutat sostenible", va valorar Lligadas.  

"Entenem la gestió pública, la governança, des dels valors republicans, des del republicanisme cívic, la igualtat, l'equitat, el tenir cura de tothom. Perquè com deia Pèricles, entenem el bon govern com aquell que protegeix l'individu dels abusos de l'Estat, però també el que protegeix la col·lectivitat dels abusos de l'individu. Així és com entenem nosaltres fer política, el nostre compromís amb la comunitat. Treballar de la mà de la comunitat pel bé comú", va concloure l'alcaldable d'ERC.  

candidatura ERCViladecans2

També van intervenir a l'acte -per presentar els diversos integrants de la llista- el candidat número 4 i portaveu del Jovent Republicà de Viladecans, Joan Bausa, i el candidat número 6 i secretari de Medi Ambient de la secció local, Marc Riera.  

Bausa va fer explícit "l'agraïment a Esquerra Republicana perquè sempre ha confiat en la gent jove. Som la candidatura que segur durà més joves a les llistes de les eleccions municipals". També ha apuntat que "pel govern local sembla que els adolescents siguem invisibles, no se'ns escolta, no hi ha propostes per a la gent jove, no podem passar-nos bé a Viladecans, hem de sortir sempre de la ciutat quan volem tenir una estona d'esbarjo o oci. O en d'habitatge, emancipar-se és molt difícil". El candidat del Jovent va proposar també la creació de consells municipals d'infància, de joventut i de gent gran.  

Per la seva banda, Marc Riera va assegurar que "hem d'impregnar de transformació sostenible tota la política de l'Ajuntament. Això vol dir que no s'hi val a dinamitzar el Pacte pel Clima de Viladecans, que està molt bé, però seguir urbanitzant terme municipal com si no hi hagués demà, o urbanitzem més o millorem el clima. No s'hi val a voler allargar la tercera pista de l'aeroport i protegir els espais naturals, o pista més llarga o espais naturals. O no s'hi val a defensar les platges verges de Viladecans i voler fer un passeig marítim com el de Castelldefels. O ciment, o duna i platja verge. Tot no encaixa", en clara al·lusió al model del PSC. I va concretar: "Nosaltres no som els de no a tot, som els de fer les coses diferents. Perquè si fas el de sempre, el resultat és el de sempre" i ja veiem com anem pel pedregar.  

ERC actualment és la segona força al consistori amb cinc regidors, lidera l'oposició i el 28 de maig surt a trencar la majoria absoluta del PSC per aconseguir un govern de canvi, després de gairebé 40 anys de governs immobilistes i monocolors.  

Redacció / Fotos ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix