El PP reclama solucions als problemes del transport públic metropolità

Imprimeix

Miguel Jurado lamenta que la seva moció no va tirar endavant pels vots en contra de Govern de l’AMB (PSC, ERC, Comuns i JuntsxCat), però assegura que des del Partit Popular “continuarem denunciant que els ciutadans no reben les prestacions del servei pel qual estan pagant i cal posar remei a aquesta situació”

El Partit Popular de l'Àrea Metropolitana, a través del seu portaveu, Miguel Jurado, ha explicat que ahir va presentar una moció demanant d'alguna manera, Castelldefels, Sant Boi, Viladecans i Gavà i que està sent molt deficitari.

de141a69 b578 42bf a867 808b622f797f

Per a Miguel Jurado “no és suficient solament amb el que vam aprovar de dues sancions que se'ls van aplicar, una perquè no funcionaven les rampes de la dels autobusos i una altra per la carestia de la flota. Entenem que s'ha de fer una auditoria més severa perquè està incomplint d'una manera important molts dels paràmetres amb els quals va guanyar el concurs que van en detriment dels ciutadans d'aquestes ciutats afectades.”

En aquest sentit, el portaveu del Partit Popular ha recordat que aquestes ciutats abans “són importantíssimes perquè entre totes estem parlant de més de 300.000 habitants” i afegeix que “lamentablement la moció va ser rebutjada amb els vots del Govern de l’AMB, Partit Socialista, Esquerra Republicana, Comuns i JuntsxCat i encara que no vaig poder continuant endavant. Des del PP continuarem denunciant que els ciutadans no reben les prestacions del servei pel qual estan pagant els tributs a la mateixa AMB i cal posar remei a aquesta situació, d'aquesta UTE, que no està donant solució als problemes de transport, tant de la flota, com dels serveis o de la informació a la ciutadania, entre altres.”

Finalment ha lamentat que “el Govern de metropolità no estigui a l'altura del que necessiten els ciutadans” i ha denunciat “el cinisme, ja que mentre exigeixen que s'ha de pagar els tributs, i el requereixen fins i tot d'una manera coercitiva, ells després no responguin de la prestació d'aquest servei.”

FnTV60AWQAElhtu

Per la seva part, la regidora i candidata de del PP de Gavà, Monica Parès, ha lamentat que “els usuaris del transport de Gavà estan sofrint també les conseqüències dels problemes del transport”. Mónica Parés ha dit que aquesta iniciativa serà també portada al ple de l'Ajuntament de Gavà, perquè “volem que es millorin les condicions en les quals els nostres veïns i veïnes de Gavà, usuaris, molts dels quals treballaran, no poden arribar a temps al seu destí”. A més ha lamentat també el preu que s'està pagant pel transport així com l'estat d'algunes marquesines, el mal funcionament d'alguns panells informatius i especialment demana que es compleixin les condicions per les que es va fer la contractació amb l'empresa Avanza.

7b1adb29 d33f 4920 95e0 add2d172d6c1

La candidata del PP a Viladecans, Fina Rodó, també ha denunciat que a Viladecans “el servei que està donant la concessió d'Avanza és deficient i perillós, ja que hi ha autobusos en mal estat”. En aquest sentit ha dit que està demostrat que cada dia hi ha autobusos que s'espatllen i fins i tot hem tingut imatges d'autobusos que cremaven”. A l'alcaldable del PP també li sembla “cínica la postura que adopten els partits que estan en el govern en l'Àrea Metropolitana i que també tenen responsabilitats de govern en els municipis afectats”. Així s'ha referit al “PSC que ahir va votar en contra de la moció que es presentava i a ERC que està portant dues postures diferents, una al poble, posant-se al cap de les manifestacions, i una altra en l'Àrea Metropolitana, votant en contra de la millora del servei.”

Per la seva part el president del Partit Popular a la província de Barcelona i candidat a l'alcaldia de Castelldefels, Manu Reyes, ha explicat que la iniciativa presentada pretén “exigir al govern metropolità que solucioni el problema que tenen els veïns de la zona Delta del Baix Llobregat amb el transport públic.”

En aquest sentit ha dit que “no pot ser que els veïns d'aquests municipis no puguin utilitzar el transport públic de manera correcta”. Així ha citat exemples com que en moltes ocasions “l'autobús no compleix amb els seus horaris, se suprimeixen freqüències i s'eliminen línies sense avisar”. “A més aquests vehicles tenen greus deficiències, com que en moltes ocasions no funciona la plataforma d'accés a les persones amb discapacitat, no funcionen les pantalles que haurien de tenir els vehicles dins d'aquests autobusos i ni molt menys el wifi com determinava els plecs de condicions”, ha afegit. A més, ha denunciat “el despropòsit” que “aquests vehicles en mal estat, no compleixen amb la normativa de baixes emissions i, per tant, no podrien circular per aquesta zona i ho estan fent, en canvi, als particulars ens obliguen a canviar el vehicle.”

Redacció / Fotos: PP