Jordi Turull carrega contra la reforma de la sedició des del Prat

El secretari general de Junts per Catalunya va apuntar directament a ERC: “Ens deixa perplexos com algú d'aquí ens demana que ho aplaudim"

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, va tancar la porta a donar suport a la reforma del delicte de sedició que impulsa el govern espanyol. Durant el Consell Nacional al Prat de Llobregat, Turull va dir que el partit vol que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, "torni en llibertat a Catalunya" i que no vagi a la presó. "Ens deixa perplexos com algú d'aquí ens demana que ho aplaudim", va afirmar Turull respecte a ERC que dona suport a la reforma de la norma. "No volem que cap activista independentista passi ni una sola nit a la presó", va explicar. L'exconseller va carregar contra el Govern en creure que té un nivell "d'aplanament" i "actitud contemplativa" davant el "maltractament de l'Estat cap als catalans."

Fh6 JoZXwAAIRGB

Durant el segon Consell Nacional del partit després del trencament amb ERC al Govern, Turull va explicar que se'ls ha girat "molta feina". Va assegurar que els catalans ja estan "entrenats" per tenir un "Estat a la contra" però que no estaven acostumats a haver de fer front a un "cúmul de despropòsits i el maltractament de l'Estat cap als catalans" amb un "nivell d'aplanament i actitud contemplativa" per part del Govern. "Per això se'ns ha girat més feina", va justificar.

Turull va acusar el Govern de no haver fet prou davant el fet que Catalunya rebi la "meitat" de l'import dels fons europeus del que tocaria. També va carregar per no "utilitzar tota la força" al Congrés i en la negociació a Madrid per fer "un cop de puny sobre la taula" davant l'encariment dels preus de l'energia que afecten les empreses i llars catalanes.

Fh7tbqMXEAATeu0

"O la manca real d'inversió i el lamentable funcionament de Rodalies. És inaudit que Europa posi més el crit al cel que el Govern, que diu que no hem de fer soroll", va afegir. "En lloc d'internacionalitzar més el conflicte polític català, per acció o omissió, l'estan espanyolitzant cada vegada més", va dir. Turull també va condemnar que hi hagi consellers del Govern que es dediquin més a parlar de Junts que no pas a "plantar cara als despropòsits de l'Estat."

D’altra banda, el secretari general de Junts va dir al Prat de Llobregat que a l'Estat "se li ha vist el llautó" amb la reforma de la sedició. "No han passat ni 48 hores i se'ls ha vist el llautó. Ens volen vendre gat per llebre. La modificació de la sedició surt per la porta i entra per la finestra", va comentar després que s'hagi fixat data pel judici a la presidenta de Junts, Laura Borràs, s'hagi enviat a judici a la consellera d'Economia, la de Cultura i a alguns diputats d'ERC.

Segons Turull, el redactat de la reforma és "subjectiu", contempla que es pugui intimidar "a persones i coses. Parlen d'actes que puguin ser idonis per alterar la pau i la convivència, de provocació i conspiració". Turull va considerar que la reforma de la llei suposa una "catifa vermella" perquè els jutges puguin perseguir l'independentisme.

Fh7jNQOXkAIPGYG

També va indicar que la reforma vol "castigar" les accions ciutadanes de l'1-O, "dissuadir i atemorir" a la gent i tenir "base jurídica" homologada a Europa per poder posar Puigdemont a la presó. "Ens deixa perplexos que ens demanin que ho aplaudim. Que es pensen que ens hem begut l'enteniment? Nosaltres, des de Junts, no volem que cap activista independentista passi ni una sola nit a la presó per manifestar-se, reunir-se o fer una piulada. Ni una nit", va manifestar.

Des de Junts va aprofitar la intervenció oberta a la premsa per explicar que presentaran un text alternatiu a la reforma de la secció "que no blanquegi les injustícies" sinó que deixi de perseguir a la dissidència. També que intensificaran els contactes amb les forces independentistes i les entitats per acordar un espai estratègic que avanci cap a la independència. "Per passar de la resistència a l'acció i culminar el mandat de l'1-O", va concretar.

Candidat local

D’altra banda, Gerard Valverde va participar activament al Consell Nacional. El candidat a l’alcaldia del Prat per Junts a les eleccions del pròxim any va donar la benvinguda a la ciutat a tots els representants i al Consell Nacional.

Fh6ypu8WAAA4 Yo

Fh6ypu7XwAIzejq

Valverde serà presentant oficialment aquest dimarts 22 de novembre al Centre Cívic Palmira Domènech del municipi baixllobregatí a partir de les 19 hores.

Redacció / Fotos: Junts per Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix