Marc Giribet: “La llei es dirimeix en un tribunal de justícia”

Imprimeix

El cap de llista de la formació municipalista FEM Sant Andreu ha explicat que hi ha quatre informes de diferents administracions on tres afirmen la presència d’irregularitats tant en el cas de l’exalcalde Enric Llorca com els dels regidors de dedicació exclusiva

La formació municipalista FEM Sant Andreu va valorar, en una roda de premsa, les conclusions de l'informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat referent a la nul·litat parcial dels acords plenaris referents a les retribucions d’Enric Llorca quan era l'alcalde de Sant Andreu de la Barca així com retribucions que els regidors de l'equip de govern amb dedicació exclusiva van percebre entre el 2015 i el 2019.

En paraules del cap de llista de la formació santandreuenca, Marc Giribet "la llei encara no ha donat la raó a cap de les parts, ja que la llei es dirimeix en un tribunal de justícia, i la causa encara no ha arribat en aquest punt". Giribet ha continuat explicant que "tanmateix, existeixen quatre informes de diferents administracions. El que hem conegut aquesta setmana, el de la secretaria de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, l'informe de la Diputació de Barcelona i el de l'Oficina Antifrau de Catalunya. D'aquests quatre informes, els tres últims afirmen la presència d'irregularitats tant en el cas de l'exalcalde, com en els dels regidors de dedicació exclusiva".

NDP1

Cal recordar, afirma FEM Sant Andreu, que l'informe de la Comissió Jurídica Assessora diu que: "malgrat que l'aplicació d'aquests complements retributius als càrrecs electes no es podia fer en aplicació del Conveni col·lectiu del personal laboral". Per tant, “es dona la raó a FEM Sant Andreu quan afirma que els regidors amb dedicació completa van cobrar uns conceptes que no es podien aplicar als càrrecs electes”. A més, en aquest mateix informe, la Comissió Jurídica es queixa que no ha tingut accés a tota la informació: (pàgina 11, Punt VII apartat b): " b). El mateix mes, la secretària de l'Ajuntament va emetre un informe jurídic, que no figura en l'expedient tramès”.

Captura de pantalla 2022 11 17 a las 9.20.09

Per a Fem Sant Andreu l'equip de govern del PSC i Ciutadans continua entossudit a mirar cap a una altra banda davant dels problemes reals del municipi, neteja dels carrers, falta d'inversions en via pública, manteniment dels parcs i jardins municipals, etc...

Redacció / Fotos: FEM Sant Andreu-Aj. Sant Andreu Barca