El Ple del Prat rebutja la destitució dels càrrecs polítics de confiança

La plataforma Marea de Pensionistas y Jubilados del Prat va presentar una moció on la majoria dels grups municipals a l’Ajuntament (Prat en Comú, PSC, ERC i Podem) es van mostrar en contra

El Ple municipal del Prat de Llobregat d’aquest novembre, celebrat aquest dimecres 9 de novembre, va ser molt intens i polèmic. Més de seixantena de persones, integrants de la plataforma Marea de Pensionistas y Jubilados del Prat, van omplir la sala -molts es van quedar al carrer per falta d’espai- per donar a conèixer els seus arguments d’una moció que es presentava amb la finalitat de destituir els càrrecs polítics de confiança al consistori baixlliobregatí. Però la desil·lusió va ser molt gran quan tots els grups municipals (Prat en Comú, PSC, Podem i ERC), menys el de Ciutadans, que va ser el partit polític que la va presentar, no la van aprovar. Per la qual cosa, tot quedava políticament igual. 

IMG 5819

b6156dce c846 4f05 8f09 2ed5588047b2

“Nosaltres pensem que hi ha persones molt vàlides que estan treballant a l’Ajuntament que poden fer aquesta funció amb la seva retribució corresponent, i que seria un gran estalvi per a les arques municipals. No cal gent externa per assessorar els polítics”, explica Jorge Monteagudo, president de Marea de Pensionistas y Jubilados del Prat, des de fa una dècada.

7aedaa21 e6b9 4165 ae22 d304f7e1224d

A més exposa que “actualment tenim un gerent –‘rebotat’ de la formació En Comú Podem de Barcelona-, que cobra actualment 108.000 euros bruts més l’augment que rebrà en un futur pròxim. Això equival a un sou d’un eurodiputat a Brussel·les sense comptar les dietes. Un altre exemple, Esther Pujol Martín, exalcaldessa socialista de l’Ajuntament de Tiana. Cobrava 14.056 euros quan exercia el seu càrrec al consistori. Com que no va ser escollida en les darreres eleccions municipals, el Prat la va contractar com a assessora d’economia i percep, ara, 71.993 euros. I et posaré un altre exemple. És cas de Joan Herrera, excoordinador i exsecretari general d’ICV, exdiputat al Congrés i Parlament de Catalunya, que aquí se li va muntar un ‘xiringuito’ per poder viure. Actualment, és assessor d’energia del Prat amb 71.993 euros de sou.”

IMG 5816

Tot plegat, comenta Monteagudo, que “és una autèntica vergonya. El meu municipi s’ha convertit un cementiri de polítics”. A més, destaca que el més d’un milió d’euros que es podria estalviar el consistori municipal suprimint els càrrecs polítics de confiança es podria destinar a “la sanitat, a l’educació, a la creació de feina, o per a serveis socials” i sentència que “és curiós que tots els grups municipals, menys Ciutadans, s’hagin posat d’acord amb aquest tema quan tenen pensaments i maneres de fer molt diferents. De fet, al Ple d’aquest novembre cap d’ells va exposar ni va dir res. Van anar directament a les votacions per mostrar-se en contra de la moció.”

85c3d06e 1a6b 4567 891e aa9585c8933d

IMG 5806

Tot i que la moció va ser rebutjada, la plataforma ja ha anunciat que no es quedarà de “braços creuats”, ja que està preparant altres mobilitzacions en l’àmbit local. A més ho volen estendre a altres ciutats de la comarca, ja que “som els pioners en aquesta reivindicació”. “Volem que altres marees puguin denunciar aquesta brutal despesa innecessària de diners que són de tots per a destinar-la a sectors que ho necessiten de debò”, diu Monteagudo.

MOCIÓ (clica aquí)

MANIFEST (clica aquí)

Redacció / Fotos: MPiJP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix