CCOO i PPC es reuneixen per analitzar la realitat del Baix Llobregat

Imprimeix

L’objectiu del sindicat i la formació política ha estat la de contrastar visions i alternatives sobre aspectes socials, econòmics i laborals d’aquesta comarca

Una delegació del Partit Popular de Catalunya, formada per Manuel Reyes, president d’aquesta organització a la demarcació de Barcelona i cap de files al consell comarcal al Baix Llobregat i Agustín Parra, vicesecretari d'Organització PP Barcelona, han visitat avui la seu de CCOO del Baix Llobregat de Cornellà de Llobregat, reformada fa uns mesos, amb l’objectiu de contrastar visions sobre la realitat social, econòmica i laboral d’aquesta comarca.

FdpwtmnXoAAIJLs

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf, i altres membres del sindicat del sector de l’hostaleria, del turisme i de l’automoció, han exposat la dificultat d’un temps marcat per la incertesa, i la seva aposta per una transició justa, especialment a l’important sector de l’automoció al Baix Llobregat, que ha d’avançar cap a una mobilitat més sostenible, neta i segura.

El sindicat afegeix que els canvis accelerats que s’estan produint no han de significar pèrdua de pes industrial i de llocs de treball. D’altra banda, CCOO es mostra preocupada per la qualitat de l’ocupació al turisme, pel que cal acordar un Pacte Nacional pel Turisme i altres mesures que incloguin la digitalització, l’adaptació a l’emergència climàtica i la millora de condicions salarials i de treball.

ccoo ppc 2

Des del PPC, per la seva banda, han presentat un ventall de propostes per a la recuperació econòmica de Catalunya, aplicables al Baix Llobregat. Es poden destacar:

 
 
 
 
 
 

Josep M. Romero, ha demanat rigor i objectivitat a l’hora de valorar els efectes de la darrera reforma laboral i ha traslladat la preocupació sobre les conseqüències de les propostes per reduir la recaptació fiscal, sensiblement inferior a la mitjana de la UE, que, segons el criteri de CCOO, dificultarà la capacitat de mantenir serveis públics, polítiques de reactivació econòmica i de redistribució de la riquesa.

imatge reunio CCOO BLLPPC

PPC i CCOO han constatat les seves diferències d’enfocament i estratègies per implementar a la realitat econòmica del Baix Llobregat, però valoren positivament el fet de poder reunir-se i contrastar-les amb normalitat.

Redacció / Fotos: CCOO-PPC