Festa gran del socialisme català a la pineda de Gavà

Imprimeix

Salvador Illa, primer secretari del PSC, va comminar el president de la Generalitat a obrir “un diàleg” a Catalunya perquè “és molt saludable”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va afirmar ahir diumenge que el referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017 va ser el “moment més àlgid de l'enfrontament i la divisió” a conseqüència del procés sobiranista: “Tenim poc a celebrar i molt per reflexionar”, va dir. Illa va clausurar els parlaments polítics a la Festa de la Rosa del PSC, celebrada aquest diumenge a la pineda de Gavà, en un acte del que va ser baixa d'última hora el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després d'haver donat positiu per Covid-19 al matí i en el qual sí que va intervenir el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán.

oseta 4

roseta 5

En el seu discurs, Illa va afirmar que el cinquè aniversari de l'1-O és “un moment de reflexió” i va comminar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a obrir “un diàleg” a Catalunya perquè “és molt saludable.”

“Catalunya no mereix un conflicte crònic paralitzant al Govern, no mereix que el conflicte s'estengui al Parlament. Catalunya mereix un Parlament amb totes les funcions plenes i reconegudes”, va indicar el cap de l'oposició a Catalunya. I va advertir que el PSC està “construint un camí alternatiu” a un “Govern dividit i enfrontat”. Ho farem amb la nostra força.”

roseta 1

Illa va elogiar en la seva intervenció “la resposta del govern d'Espanya” amb relació a Catalunya, la “política del retrobament” i l'aposta “decidida pel diàleg”. El líder dels socialistes catalans va defensar també la pujada d'impostos promoguda pel govern central, i va arremetre contra les baixades d'impostos impulsades pel govern andalús: “Algú em pot explicar què té de patriota enfrontar territoris?”, es va preguntar en veu alta. Per a Illa, “el camí de la dreta és el salvi's qui pugui, abaixar impostos”, a l'hora que ha criticat “quin tipus de patriotisme és el d'abaixar impostos als que més tenen.”

roseta 6

Per la seva banda, Santos Cerdán va indicar que el PSC és “el futur de Catalunya” i que Illa serà el proper president de la Generalitat. Cerdán va arremetre en el seu discurs contra el PP, al qual ha acusat de “donar-li l'esquena als ciutadans en els pitjors moments”. I va carregar, igual que Salvador Illa, contra el president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, del qual va dir que ha fet “feliç el '0,2% dels andalusos” amb la supressió de l'impost de patrimoni. “El que un treballador no paga és l'impost de patrimoni. Aquesta és la política fiscal d'Alberto Núñez Feijóo”, va afegir Cerdán.

roseta 2

El secretari d'organització del PSOE també va urgir el PP a aclarir si el seu president cobra o no un sou del partit, i que ho faci públic, ja que, en cas contrari, estaria incomplint la “llei de transparència”. “Aquesta setmana -ha postil·lat- volem saber el seu sou. Si no, ho estarem denunciant cada dia.”

roseta 7

A la Festa de la Rosa també van intervenir l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i sotssecretària d'organització del PSC, Lluïsa Moret, que va indicar que els socialistes catalans “tornaran” a guanyar i a governar a Catalunya. Moret va situar el mes de maig del 2023 com “l'horitzó” del PSC, per posteriorment abordar Catalunya i Espanya, i va defensar que “no poden governar aquells que fan mal a la gent”. “Aragonès no pot governar Catalunya perquè fa patir els catalans i catalanes”, va subratllar Moret.

Redacció / Fotos: PSC