Arrenca el curs polític d’ERC a Cornellà amb un dinar popular

Imprimeix

L’acte va comptar també amb els parlaments del diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Albert, i de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, així com la candidata republicana a l’alcaldia, Raquel Albiol

Raquel Albiol, candidata a l’alcaldia de Cornellà de Llobregat, va instar a fer possible l'hora del canvi i de transformar la ciutat apostant per un govern república per fer front a l'emergència social i climàtica des de l’Ajuntament. Va fer aquestes declaracions en el marc del Dinar Republicà d’Esquerra de Cornellà on es van aplegar un centenar de persones. D’aquesta manera es va aprofitar l’espai pel retrobament amb la ciutadania i entitats de la ciutat i començar l’inici del curs polític del 2022. L’acte va comptar també amb els parlaments del Diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Albert, i de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

jordi albert

El diputat Jordi Albert va fer incís a la importància del sector obrer i industrial del Baix Llobregat i de Cornellà, va destacar que “les polítiques d’Esquerra estan encaminades per combatre les polítiques d’abús de les grans empreses. Mentre elles acumulen beneficis, nosaltres hem de desplaçar-nos en unes Rodalies deficitàries.”

D’altra banda, Raquel Albiol, va destacar que “la independència és el millor mitjà per fer que els ciutadans i ciutadanes d’aquest país visquin millor, amb més garanties i oportunitats per a tothom” i en un discurs en clau municipal, va posar en valor la tasca realitzada fins ara al consistori “hem estat la pedra a la sabata de l’equip de govern, hem fet una oposició constructiva, amb propostes per la ciutat.”

A més va remarcar també la necessitat de transformar la ciutat per situar Cornellà al segle XXI, on “no ens podem permetre construir fins a l’últim metre quadrat i perdre l’últim espai natural de la ciutat, construint un barri sencer nou a Ribera-Salines. El PSC menteix. L'ARE Ribera-Salines, ni és social, ni sostenible, ni soluciona el problema habitacional a Cornellà. Tampoc podem continuar amb una ciutat bruta i descuidada, i s'ha de posar solució a la mala implementació dels nous contenidors d'escombraries”. Va tancar el seu discurs afirmant que "després de 30 anys de governs del PSC, amb majories absolutes i maneres de fer hegemòniques, amb el suport dels Comuns, és l'hora del canvi i de transformar la ciutat. I Esquerra Republicana a Cornellà n’és la garantia.”

teresa erc cornella

La consellera Teresa Jordà, va centrar el seu discurs en el gran problema de l’emergència climàtica i de la responsabilitat de les polítiques per pal·liar-la, així com la importància del sector productiu agrari i ramader, "el planeta seguirà, però el problema el tindrem nosaltres. I per això hem de canviar el plantejament sobre les polítiques ambientals. Però cal la col·laboració de la ciutadania". Va fer especial incís al projecte de l’ARE Ribera-Salines, estenen la seva mà a la Plataforma Ribera-Salines, la qual lluita per aturar l’ARE promogut pel govern de Cornellà i remarcant que “no ens podem permetre perdre ni un pam de terra agrícola.”

Redacció / Fotos: ERC-Cornellà