Sant Boi crida a mantenir l'esperit plural i integrador de la Diada de 1976

Institucions, partits polítics i entitats es van aplegar a la tradicional ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova 

Ahir dia 11 de setembre, Sant Boi de Llobregat va tornar a situar-se en el centre de la vida política i institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Institucions, partits polítics i entitats ciutadanes es van aplegar a l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova, a l'església de Sant Baldiri. Un any més, Sant Boi ha reivindicat l'esperit unitari de la diada de 1976.

FcXzXBIX0AARSOh

L'acte institucional va estar encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament  de Catalunya, Alba Vergés, que han fet l'ofrena conjuntament. 

FcY8QGtXwAMKXQ8

També van participar les primeres autoritats de la Delegació del Govern a Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, a més d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, partits polítics, grups parlamentaris, sindicats i entitats de la societat civil. 

FcXzX0KX0AAySnM

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va destacar que "Sant Boi esdevé un cop més símbol de la identitat col·lectiva i un dels centres de la vida política i institucional del país". L'alcaldessa va fer des de Sant Boi "una crida per mantenir viu l'esperit plural i integrador de la Diada de 1976", que va aplegar a la ciutat milers de catalanes i catalans. Lluïsa Moret ha animat a seguir treballant "des del diàleg i el respecte als valors democràtics, per una Catalunya més igualitària, més justa i més pròspera."

FcXf1giXEAAzPVO

Abans de l'ofrena va tenir lloc l'habitual acte d'hissada de la bandera catalana. El Club de Beisbol i Softbol Sant Boi, que enguany commemora el 50è aniversari, va ser l'entitat encarregada de lliurar la senyera a les autoritats. Els Gegants de Catalunya van fer un ball a l'exterior de l'església amb motiu de les celebracions de Sant Boi Ciutat Gegantera de Catalunya 2022. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix