Sant Boi, epicentre de la Diada de l’Onze de Setembre al Baix Llobregat

Hi ha previst l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, així com la ministra de Transports, la gavanenca Raquel Sánchez, entre altres autoritats

L'Onze de Setembre, l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova tornarà a aplegar a Sant Boi de Llobregat representants de les principals institucions, partits polítics i entitats de Catalunya. La ciutat esdevindrà un cop més epicentre de la vida política i institucional del país. La diada al municipi tornarà a recordar l'esperit unitari de la diada de 1976 , tot expressant novament el desig d'una Catalunya pròspera, acollidora i de tothom.

img jpolo 20160901 133633 imagenes lv otras fuentes 11 setembre sant boi k1EH U4140578427pL 992x558LaVanguardia Web

L' ofrena floral començarà a les 10.30 hores a l'església de Sant Baldiri. Hi són convidades les principals institucions de Catalunya, partits polítics i grups parlamentaris, sindicats, organitzacions empresarials i entitats de la societat civil, a més dels trenta ajuntaments del Baix Llobregat. Hi han confirmat l'assistència el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament  de Catalunya, Alba Vergés, que faran l'ofrena conjuntament amb l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Pere Aragonès retrat oficial 2018

Com a novetat, a l'ofrena d'enguany les entitats ciutadanes podran tornar a participar amb les autoritats (l'any passat van haver de dipositar els rams per separat, al llarg del matí, a causa de les restriccions per la pandèmia).

96c5dcff 744b 4f95 9aa4 998b93116a4b alta libre aspect ratio default 0

Abans de l'ofrena, hi haurà a l'exterior de l'església una ballada dels Gegants de Catalunya, amb motiu de la celebració de Sant Boi Ciutat Gegantera de Catalunya 2022. També està previst l'habitual acte d'hissada de la bandera catalana . El Club de Beisbol i Softbol Sant Boi, que enguany celebra el 50è aniversari, serà aquest cop l'entitat encarregada de lliurar la senyera a les autoritats.

Acte institucional

10 hores: Ballada amb els Gegants de Catalunya (Sant Boi Ciutat Gegantera 2022) (pl. Mossèn Jaume Oliveras)

10.15 hores. Hissada de la bandera catalana (pl. Mossèn Jaume Oliveras)

10.30 hores: Ofrena floral (església de sant Baldiri)

11.30 hores: Ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell (plaça de l'Ajuntament)

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix