CCOO i Comuns acorden millorar la realitat laboral al Baix Llobregat

Imprimeix

Van posar especial atenció en automoció, turisme i atenció domiciliària

Una delegació d’En Comú Podem, conformada per la presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, el diputat al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego, i membres de l’executiva del Baix Llobregat, Margi Gual i Manel Leiva, van visitar ahir la seu de CCOO del Baix Llobregat de Cornellà de Llobregat.

FX9LXJHWAAA5mFh

2022 07 18 11.46.15 1

Per part de CCOO, van participar a la reunió Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Tomás Díaz, secretari general CCOO Industria, Rafa Guerrero, secretari general de CCOO SEAT, Cathy Lorca, treballadora del servei d’atenció domiciliària de Molins de Rei i Edu Jodar, secretari de Serveis de CCOO, tots ells a nivell del Baix Llobregat.

2022 07 18 11.48.40 1

Els sindicalistes van exposar la necessitat d’una transició justa al sector de l’automoció i la seva mutació cap a una mobilitat més sostenible i segura. van destacar la necessitat que els canvis accelerats que s’estan donant no signifiquin pèrdua de pes industrial i de llocs de treball. També van defensar la voluntat d’acordar un Pacte Nacional per la Indústria, així com la formació-qualificació professional i les inversions com a espais per a governar de forma participada, que alhora han de ser oportunitats per cal aprofitar. 

FX9Sc WXkAEs9xu

La temporada turística d’estiu ve marcada per dades positives i una ocupació important, amb milers de persones treballadores al Baix Llobregat i amb l’Aeroport de Barcelona-El Prat com a punta de llança. CCOO va destacar les seves preocupacions i les propostes per acordar un Pacte Nacional pel Turisme i la necessitat d’avançar-se amb mesures que incloguin la digitalització, l’adaptació decidida a l’emergència climàtica i la millora de condicions salarials i de treball.

Les treballadores del servei d’atenció domiciliària van expressar el malestar d’un sector feminitzat, amb molta presència a diverses poblacions de la comarca. Tracten amb moltes persones que requereixen el seu servei per raó d’edat, dependència o discapacitat. És un sector marcat pels salaris baixos i les dures condicions de treball, i que el passat 2 de juny va fer vaga en defensa de la millora de les seves condicions laborals.

FX9Sat2WIAEd7MN

Comuns i CCOO van acordar implicar-se a fons als debats parlamentaris sobre els Pactes Nacionals per la Indústria i pel Turisme, i apostar per serveis públics de qualitat. En aquest sentit, van concretar un seguit d’iniciatives als diferents espais de representació institucional (Parlament de Catalunya, Senat i Congrés dels Diputats, Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat) per compartir propostes que abordin la diversificació econòmica, la transició justa, els compromisos per mantenir l’ocupació, l’aposta per la formació i qualificació professionals i vetllar perquè les inversions que han d’arribar permetin pal·liar els dèficits històrics d’aquesta comarca i millorar les capacitats del seu teixit productiu.

Redacció / Fotos: CCOO-Baix Llobregat