ERC confirma la majoria de les candidatures a les alcaldies

Imprimeix

Destaquen Maite Aymerich a Sant Vicenç dels Horts, Jordi Maresma a Castelldefels o Raquel Albiol a Cornellà

Les assemblees locals d’Esquerra Republicana d’arreu de la federació comarcal ja han escollit divuit de les trenta persones que encapçalaran les llistes electorals de cara a les eleccions municipals del 2023. L’objectiu marcat a nivell comarcal és tornar a presentar candidatures a totes les poblacions i consolidar-se com l’alternativa transformadora i d’esquerres capaç de superar l’hegemonia històrica del PSC del Baix Llobregat.

Al mateix temps Esquerra Republicana vol reforçar el seu paper com el principal partit independentista del Baix Llobregat, capaç de teixir les màximes complicitats i consensos apostant per un camí de majories àmplies, sumant cada cop més gent a un projecte independentista plural i divers que representi a totes i tots els demòcrates.

1728 bona

Maite Aymerich (Sant Vicenç dels Horts)

Així, aspiren a convertir-se en el primer partit municipalista de la comarca i consolidar-se com l’alternativa al PSC en municipis com a Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Cornellà, Sant Boi, Molins de Rei o Sant Just Desvern i de Junts per Catalunya a municipis com Martorell o Begues. Pels republicans també és important consolidar les alcaldies de Sant Feliu, Collbató, Corbera, El Papiol i Santa Coloma de Cervelló i la seva presència als governs d’Abrera, Castelldefels i de Sant Climent.

Jordi Maresma

Jordi Maresma (Castelldefels)

raquelalbiol

Raquel Albiol (Cornellà)

Per aconseguir-ho ERC ha posat fil a l’agulla durant el primer semestre d’aquest 2022. El passat 2 d’abril a Begues es realitza una jornada de formació i de treball per tal de reforçar l’organització, l’estratègia i el missatge. El 7 de maig es feia la jornada municipalista a Reus, per debatre les eines per escriure un futur republicà. I el passat dimarts 21 de juny Sant Andreu de la Barca acollia una darrera trobada formativa per encarar la campanya. A totes tres cites hi assistiren més d’un centenar de representants de la federació comarcal del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

begues erc 3

Llistat de persones candidates escollides (actualitzada a 23 de juny de 2022)

  1. Begues - Jaume Olivella
  2. Castelldefels - Jordi Maresma
  3. Cornellà - Raquel Albiol
  4. El Prat - Jordi Ibern
  5. Esparreguera - Alfons Puche
  6. Gavà - Miquel Roselló
  7. Martorell - Souliman Messaoudi
  8. Molins de Rei - Marta Espona
  9. Pallejà - Pere Rius
  10. Sant Andreu de la Barca - Marc Giribert
  11. Sant Boi - Jaume Sans
  12. Sant Esteve Sesrovires - Carme Rallo
  13. Sant Joan Despí – Josep Bracons
  14. Sant Just Desvern - Sergi Seguí
  15. Sant Vicenç dels Horts - Maite Aymerich
  16. Torrelles - Ferran Alves
  17. Vallirana - Albert Isidro
  18. Viladecans - Bàrbara Lligadas

Redacció / Fotos: Arxiu-TV Castelldefels