Cornellà demana a l’Estat i a la Generalitat el ‘rescat’ de Citilab

Imprimeix

La moció demana que tant els Pressupostos Generals de l’Estat com els de la Generalitat per a 2013 incloguin una partida destinada a finançar els projectes que s’hi desenvolupen en matèria de recerca, innovació tecnològica i social, i de societat del coneixement.

L’aportació de la Generalitat i del Govern Central per a l’any 2012 “ha estat zero, i l’avantprojecte dels pressupostos de l’Estat per a l’any vinent tampoc preveu cap dotació”, han criticat des de l’Ajuntament de Cornellà.

El Citilab té més de 20.000 usuaris anuals i programa projectes educatius i formatius, a més de funcionar com a viver d’empreses per a emprenedors en el camp de la tecnologia.

Com a centre assessor i formatiu en noves tecnologies, “impulsa la innovació tecnològica i social, fomentant l’emprenedoria i l’ocupació”, han subratllat fonts municipals.

Tot i que els pressupostos municipals del 2013 inclouen 670.000 euros per a Citilab, el Consistori reclama a les administracions central i autonòmica que també incloguin als seus comptes partides destinades al manteniment del centre de noves tecnologies.

Redacció | Foto: Héctor Marín (arxiu)