El nou pressupost de Cornellà prioritza les partides socials

Imprimeix

Els comptes municipals del 2013, d’un total de 64 milions d’euros, augmenten en un 8,8% les polítiques socials, després que hagin estat aprovats al ple amb els vots a favor de PSC i ICV-EUIA, l’abstenció de CIU i el vot en contra de PP, segons han informat fonts municipals.

L’Ajuntament destinarà 600.000 euros a plans d’ocupació i 2,6 milions a educació per tal de garantitzar el servei de guarderies municipals.

Segons l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, són uns pressupostos amb “un un important esforç en polítiques socials  i realistes amb les necessitats actuals, uns comptes per defensar fins on puguem els serveis que oferim als nostres ciutadans en tots els àmbits, inclús en alguns com l’ocupació, on no tenim competències i que fomentarem amb plans específics”.

Balmón ha esgrimit que “el nostre objectiu prioritari és intentar evitar el descarrilament social i ajudar a les persones”.

Així, els comptes garantiran durant 2013 tots els serveis públics existents actualment, sense suprimir-ne cap, i amb l’entrada en funcionament de tres nous equipaments: una biblioteca, un auditori i la nova zona d’aigües de Can Mercader.

Redacció | Foto: Arxiu