Santiago Abascal demana des de Cornellà “l’aplicació permanent del 155”

Imprimeix

Unes dues-centes persones, entre elles dos diputats de la CUP, es van concentrar per denunciar les posicions "racistes, trànsfobes, homòfobes, classistes i patriarcals" de VOX en l’acte que va celebrar a l’Auditori de Cornellà

El president de Vox, Santiago Abascal, va demanar una "aplicació permanent i sostinguda del 155” fins al restabliment de l'ordre constitucional. "Especialment per als nens que no poden estudiar en la seva llengua", va dir el líder ultra davant d'unes sis-centes persones que van assistir aquest dimecres al vespre a l'Auditori de Cornellà de Llobregat per celebrar el primer aniversari de l'entrada de Vox al Parlament. Per la seva banda, el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, va fer una crida per combatre el "multiculturalisme", vinculant immigració i delinqüència. "La integració amb altres cultures no funciona", va afirmar. Així, Garriga va reclamar que "Catalunya no es converteixi en Algèria". "Això no és racisme, és sentit comú", va afegir.

vox cornella 2

Aniversari per l'entrada al Parlament

Després d'emetre un vídeo d'autopromoció sobre el primer any de legislatura, que ha durat uns tres quarts d'hora, Garriga va reivindicar que els onze diputats de Vox han "trencat el consens separatista" a Catalunya. "Això només ha estat el començament", va avisar en la seva única intervenció en català del discurs. Garriga es va mostrar convençut que això “és només el principi”, i que “Catalunya tornarà a ser un gran far d'Espanya” amb Santiago Abascal al capdavant.

vox cornella 3

vox cornella 4

Garriga va atacar els socialistes per ser "col·laboradors" d'ERC. "Ni Illa ni Aragonès són la solució per a Catalunya, són responsables dels barris degradats per la política de fronteres obertes", va dir Garriga, que també els va recriminar "les restriccions de la nova religió climàtica" i "l'espoli fiscal separatista". "La Catalunya postseparatista és possible i és necessària. La construirem amb vosaltres fins a la victòria final", va remarcar.

Concentració antifeixista

Unes dues-centes persones, entre elles dos diputats de la CUP, es van concentrar als voltants de l'Auditori per denunciar les posicions "racistes, trànsfobes, homòfobes, classistes i patriarcals" de la formació. Més d'una trentena d'entitats antifeixistes, entre elles la CUP i ERC de Cornellà, l'ANC, Òmnium, la CGT, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Sense Fronteres Cornellà i nombroses entitats feministes i culturals, havien convocat la marxa, a part de criticar l'Ajuntament de Cornellà per llogar l'espai al partit d'ultradreta.

FULxht3WUAETqIy

FULwWCNWIAQR18M

FULxiGgWQAA1aY5

Van exhibir pancartes rebutjant la presència de Vox a la ciutat. "Baix Llobregat antifeixista" i "Fora feixistes dels nostres barris" van ser les proclames més repetides sota un fort cordó policial que blindava l'accés a l'Auditori. Els manifestants també van criticar la presència dels Mossos d’Esquadra.

Iñigo Robledo,  membre de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, va destacar que “no permetrem que l'extrema dreta faci servir el nostre municipi d'abocador de discursos d'odi. No pot ser que l'Ajuntament PSC-Comuns els cedeixi equipaments públics.”

Redacció / Fotos-Video: CUP-VOX-UCFR