Castelldefels rebaixa el lloguer dels pisos de protecció oficial

El reglament inicial establia que per optar-ne a un calia tenir uns ingressos de 1.500 euros. Però el consistori, “tenint en compte que la situació del mercat immobiliari ha empitjorat des de la primera aprovació de les bases el 2010”, i en constatar que no hi ha hagut prou persones que complissin els requisits exigits inicialment per accedir a les 135 habitatges de lloguer de protecció oficial, ha rebaixat els imports del lloguer i els ingressos mínims exigits per accedir-hi.

L’Ajuntament, amb el vot favorable del PSC, ha rebaixat el límit a 1.000, 1.500 i 2000 euros segons la tipologia de vivenda. La rebaixa respon a una petició d’entitats veïnals com la Federació d’Associació de Veïns de Castelldefels i forces polítiques com el PSC i ICV-EUIA.

L'alcalde, Manuel Reyes, ha assenyalat que "la difícil situació de crisi que estan vivint les famílies ens obliga a prendre aquesta decisió”. I ha afegit: “L'Ajuntament renunciarà a una part del cànon anual que ha de percebre per l'empresa adjudicatària perquè els pisos siguin més barats i els joves i majors de la nostra ciutat es puguin beneficiar d'ells”.

Des del PSC han celebrat la decisió del ple, però el seu portaveu, Joan Sau, ha indicat que “tot i la rebaixa del límit mínim d’ingressos, encara es queden fora les persones que cobren el salari mínim interprofessional”.

Redacció | Foto: Arxiu  
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix