Sant Boi de Llobregat diu no a la monarquia

Imprimeix

Més de 800 persones van participar en una consulta popular no vinculant a la ciutat amb la participació més nombrosa del Baix Llobregat

El 14 de maig passat es va celebrar una consulta popular no vinculant a tot l’Estat on es preguntava a la ciutadania pel model d’estat que preferien: monarquia o república. Aquesta consulta ha estat organitzada per multitud d’entitats, partits, moviments socials, sindicats i ciutadans i ciutadanes que treballen per a aconseguir un Referèndum que impulsi a la ciutadania a manifestar la seva opinió sobre el model d’estat que volen. Per poder fer aquesta jornada es van mobilitzar més de 4.000 persones voluntàries i es van constituir 724 punts de votació a tot l’estat. Finalment, van participar gairebé 82.000 persones, 15.599 de les quals a Catalunya.

A Sant Boi de Llobregat es van constituir sis punts de votació - plaça de la República, plaça Catalunya, plaça de l’Ajuntament, plaça Teresa Valls i Diví, Mercat de Ciutat Cooperativa i Mercat de Torrelavila– i hi van participar 808 persones, 772 de les quals van votar per la república i 29 per la monarquia.

Els organitzadors van destacar que la jornada es va desenvolupar “amb total normalitat i que ha complert els seus objectius: fer una consulta popular perquè la ciutadania pugui pronunciar-se lliurament sobre la forma d’estat”. Així mateix, l’organització va mostrar la seva satisfacció per l’èxit d’aquesta iniciativa “de lliure expressió popular” i va felicitar a totes les persones voluntàries que “ho han fet possible i a totes les que han participat de la consulta.”

Redacció / Fotos: Arxiu