El gavanenc Miguel Ángel Ibáñez deixa Ciutadans

És el càrrec electe en actiu més antic d'aquesta formació política i ara continuarà com a regidor no adscrit

El regidor de l'Ajuntament de Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, és un dels pesos pesants de Ciutadans-Partit de la Ciutadania en l'àmbit municipal que ha decidit abandonar el partit . I el fa, igual que els seus companys, “amb tristesa, amb frustració, però també amb alleujament”, segons expliquen en un comunicat que han fet públic. Ibáñez continuarà a l'Ajuntament de Gavà com a regidor no adscrit.

Miguel Ángel Ibáñez va presentar la seva baixa en el partit, en el qual estava afiliat des del 2006, el passat 7 de març. L'octubre de 2021 ja havia decidit renunciar al càrrec del portaveu del grup municipal en favor de Francisco Gavilán al·legant que “toca fer un relleu després de més de 14 anys” com a cap visible de Ciutadans a la ciutat.

miguel angel 170420

A més de Miguel Ángel Ibáñez s'han donat de baixa militants amb una trajectòria destacada com a integrants dels òrgans de direcció de la formació i càrrecs electes en aquests anys. Entre ells, es dona a conèixer en el comunicat, María Francisca Valle, Fausto Ramírez i Sergio Atalaya.

Entre els motius que els han portat a donar-se de baixa es troben, segons s'explica en el comunicat, la falta de diàleg, renovació i autocrítica, especialment després dels mals resultats de les generals de 2019: “Molts de nosaltres hem sol·licitat en reiterades ocasions la renovació del partit i de les seves estructures per a tornar a tenir un projecte polític del segle XXI amb un funcionament intern democràtic, amb rendició de comptes i assumpció de responsabilitats polítiques, però avui la il·lusió, la credibilitat i la confiança, valors imprescindibles per a continuar amb l'esforç s'han anat perdent pel camí després d'amargues decepcions en comprendre que també s'han perdut dins d'aquest partit aquells valors pels quals ens afiliem a aquest”. Insisteixen que “ni la nostra ideologia, ni el que desitgem per al nostre país, ni els nostres valors han canviat pel fet que s'hagin obtingut mals resultats electorals; per això, perquè nosaltres no hem canviat la millor decisió és marxar-se.”

Finalment, asseguren que “ens quedem, això sí, amb l'orgull d'haver escoltat la gent que se'ns ha acostat, d'haver conegut moltes persones meravelloses, d'haver-nos reunit amb entitats que fan una gran labor, d'entendre els problemes del nostre municipi, de la nostra comunitat, del nostre país i sobretot amb la satisfacció d'haver ajudat i haver servit, de l'una o l'altra forma, als nostres conciutadans”.

captura de pantalla 2020 01 06 a las 9 58 44

Miguel Ángel Ibáñez va formar part dels primers tretze regidors que va aconseguir Ciutadans en les primeres eleccions municipals a les quals es va presentar, les de l'any 2007. Entre els altres tretze estaven els que la formació va obtenir en poblacions veïnes com Viladecans, Castelldefels, o Sant Boi. Va repetir després com a cap de llista en els anys 2011, 2015 i 2019. Ha estat president del grup de Cs en la Diputació de Barcelona en el període 2015-2019, membre del Comitè Executiu de la formació entre 2010 i 2012 i membre del Consell General entre 2012 i 2014.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix