Chacón reclama a l’Estat infraestructures al Baix Llobregat

Imprimeix

L’exministra ha denunciat que els pressupostos del 2013 són "un cop molt dur" per al potencial econòmic de Catalunya i, en especial, del Baix Llobregat.

Chacón ha anunciat que el PSC impulsarà al Congrés una esmena als Pressupostos de l'Estat per prorrogar dos anys la vigència de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que obliga el Govern central a destinar a infraestructures catalanes el 18,7% de les inversions, és a dir, el percentatge equivalent al pes del PIB de Catalunya.

La inversió fixada en els comptes de l'Estat, del 11,1%, significaran 750 milions d'euros menys per a Catalunya, ha indicat Chacón.

Invitació a la ministra Pastor

Durant una trobada amb periodistes posterior a la reunió que ha mantingut amb alcaldes i regidors socialistes de la comarca, Chacón ha assegurat que demanarà a la ministra de Foment, Ana Pastor, “una reunió per tal que poguem visitar juntes les obres inacabades de la variant de Vallirana”.

La diputada socialista ha insistit que “no és de sentit comú deixar inacabades infraestructures” perquè “es perden els diners invertits”.

A més de la finalització de les obres de la variant de Vallirana, Chacón ha destacat com a “actuacions prioritàries” l’enllaç de l’A2 amb la C32 a Sant Boi de Llobregat, el soterrament de les vies de Renfe al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, la línia de Rodalies (R3) entre Castelldefels i Cornellà, l’accés al Port de Barcelona des del Cinturó Litoral i la recuperació del riu Llobregat, entre d’altres.

 H. Marín