Gemma Badia és escollida membre del Consell de Governs Locals

L’alcaldessa de Gavà ha estat designada com a integrant de la Comissió Permanent de la institució, encarregada de defensar el municipalisme en el Govern i el Parlament

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat escollida membre del Consell de Governs Locals de Catalunya, òrgan de representació del municipalisme en les institucions de la Generalitat. La seva designació va tenir lloc ahir en la sessió constitutiva celebrada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

IMG 8348

El Consell de Governs Locals actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament de Catalunya. Ha de ser escoltat en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica les administracions locals i en la tramitació de plans i normes reglamentàries. Es configura com una institució de relleu estatutari integrada dins l'organització politicoinstitucional de la Generalitat i gaudeix d'autonomia orgànica, funcional i pressupostària. La seva constitució esdevé així un reconeixement al paper dels governs locals, les institucions més properes a la ciutadania, i un pas endavant en la cogovernança i en la presa de decisions de manera conjunta.

Peper actiu

L'alcaldessa de Gavà tindrà un paper actiu en el Consell, ja que també ha estat escollida una de les vint autoritats locals membre de la Comissió Permanent. Aquesta Comissió té les funcions de seguiment i preparació dels acords del Ple, les d'organització i funcionament ordinari del Consell i les altres que el reglament d'organització i funcionament estableixi.

FKiNvkrXMAQeqBQ

També li correspon sol·licitar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre l'adequació a l'autonomia local dels projectes de llei i les proposicions de llei, i també dels projectes de decret legislatiu aprovats pel Govern. A més, assumeix les funcions de representació i gestió ordinària del Consell des que aquest es dissol fins que es constitueix el nou Consell.

D'altra banda, Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera, i l'alcalde del Prat, Lluís MIjoler, han estat escollits vicepresidents del Consell de Governs Locals de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix