Sant Vicenç dels Horts reclama la casserna de la Guàrdia Civil

Imprimeix

El Consistori, liderat per Junqueras amb el suport dels seus socis de CiU i ICV-EUIA, sosté que l'edifici està en mal estat.

També argumenta que, un cop acabat el servei de la Guàrdia Civil a la localitat després del desplegament dels Mossos d'Esquadra al territori, aquest espai municipal ha de ser utilitzat per a nous fins socials.

La seva proposta és que a la caserna, amb uns 80 habitatges, se li doni ara un ús social, com "albergar pisos protegits en règim de lloguer per a joves, però també que algun habitatge pugui ser cedida puntualment a famílies que hagin estat desnonades" , ha manifestat el primer tinent d'alcalde de Sant Vicenç, Jordi Soto.

Família desnonada

El primer tinent d'alcalde de la localitat ha recordat que l'Ajuntament va demanar fa un any a la Guàrdia Civil que acollís de forma temporal en un dels habitatges de la caserna a una família desnonada per no poder fer front al pagament d'una hipoteca, sense que obtingués èxit.

"Ho vam demanar perquè no teníem recursos per reallotjar nosaltres, però ens van donar una negativa rotunda, argumentant que els civils no podien accedir a una caserna, i va ser a partir d'aquí quan vam començar a estudiar l'assumpte ia reclamar informació, com el nombre de famílies que viuen en aquest espai i que necessiten i fan ús dels serveis municipals, tot i no pagar impostos ", ha explicat Soto.

Segons els càlculs dels Consistori, uns 50.000 euros és la quantitat que deixen d'ingressar cada en any en recaptació d'impostos de la casserna.

Destinats a El Prat

Des de la Guàrdia Civil s'han limitat a assenyalar que la caserna està ocupat al complet per agents destinats a l'aeroport del Prat, situat a escassos quilòmetres de Sant Vicenç dels Horts.

H. Marín | Foto: Oriol Junqueras (Arxiu)