Sànchez: “S’ha de començar a construir alternatives a la taula del diàleg”

El secretari general de JxCat ha intervingut en obert en el Consell Nacional de la formació ha celebrat a Sant Just Desvern

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dissabte que és el moment “d'avaluar” els acords als quals van arribar amb ERC el maig del 2021 per començar a treballar en les “alternatives” a la taula de diàleg, ja que considera que aquesta ha “fracassa”. En la seva intervenció en obert en el Consell Nacional de la formació celebrat aquest dissabte de forma virtual a Sant Just Desvern, Sànchez ha demanat que no es “responsabilitzi” JxCat del “fracàs” de la taula de diàleg.

sanchez consell 2

“És moment, constatant la realitat, de començar a construir seriosament alternatives a la taula de diàleg”, ha apuntat Sànchez, que ha reiterat que únicament un referèndum acordat amb el govern central pot 'substituir' l'1-O.

Sànchez ha assegurat que Junts té la “mà estesa” al conjunt de l'independentisme per “refer la confiança” i abordar una “acció conjunta per portar el país a la independència”. “És ara, després de sis mesos de fer aquells acords, que toca avaluar-los”, ha reblat. La “responsabilitat del 'fracàs” de la taula de diàleg és, segons Sànchez, del govern que presideix Pedro Sánchez perquè no ha obert les “vies” que permetrien la celebració d'un referèndum.

sanchez consell 4

El secretari general de JxCat ha llançat així mateix un advertiment a la resta de formacions independentistes: sense Junts ni l'expresident Carles Puigdemont no hi haurà una solució al conflicte català. Sànchez ha reivindicat així mateix la vigència del Consell per la República, organisme parainstitucional liderat des de Bèlgica per Puigdemont, per ser el “punt de trobada” entre les formacions i les entitats independentistes.

sanchez consell 3

Altres intervencions

Anna Erra (alcaldessa de Vic i presidenta del Consell Nacional)

“Tots tenim clar que si treballem junts per aquest país, per aquesta Catalunya del sí podrem ser forts i avançarem. Gràcies a tots per ser-hi i per sumar."

Jordi Puigneró (Vicepresident del Govern)

"Defensem el sí als drets dels diputats i a evitar la repressió permanent. Som els del sí a un país d'oportunitats i a fer polítiques de progrés perquè ningú es quedi enrere, aquesta és la Catalunya del sí.”

Laura Borràs (Presidenta del Parlament)

"El projecte que el president de Carles Puigdemont va començar l'octubre de 2017 marca profundament la nostra identitat. Som els d'un independentisme integrador, determinat i transversal, això és el que també reflecteix aquest Consell Nacional." 

Jaume Giró (Conseller d’Economia i Hisenda)

"En els pressupostos Junts no ha fet cap renúncia programàtica. No s'apugen els impostos de l'IRPF, ni de Patrimoni, ni de Successions, com alguns ens reclamaven. I tampoc s'aturen projectes inversors generadors d'ocupació, com demanaven altres. Junts és probablement l'únic partit de Catalunya que aspira a la independència amb total determinació i compromís i que, al mateix temps, no renuncia a la responsabilitat de fer obra de govern".

Un dels temes que han centrat el Consell Nacional de la formació ha estat les properes eleccions municipals, que ambicionen guanyar i que han de servir perquè JxCat entri en el màxim nombre de governs locals possible, segons Sànchez. Per confeccionar les llistes, JxCat ha elaborat un reglament, aprovat avui per àmplia majoria, que en la pràctica busca facilitar l'arribada al partit dels alcaldes que encara militen al PDeCAT, més de 140 a tot Catalunya. Sense esmentar-los explícitament, Sànchez ha convidat els alcaldes del PDeCAT a sumar-se al projecte de JxCat abans del 28 de febrer, data límit que estableix el reglament, i ha advertit que no faran "excepcions."

Segons el text aprovat, un alcalde d'un municipi que sigui "simpatitzant" de Junts i ho demostri abans del 28 de febrer serà un candidat a "valorar" per la comissió que, si no hi ha altre remei, decidirà el gruix de les llistes electorals per 2023. Alguns dels alcaldes del PDeCAT han registrat a escala local la marca de 'Junts', i com ha dit Sànchez en una roda de premsa posterior al Consell Nacional, aspiren que aquesta sigui la marca sota la qual 'treballin' el 2023. Amb tot, la voluntat de JxCat és la de tenir aprovades les llistes per a 2023 abans de tardor d'aquest any.
 

Redacció / Fotos: JxCat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix