Salvador Esteve nega el desviament de subvencions de la Diputació

Imprimeix

El martorellenc, expresident entre els anys 2011 i 2015, va manifestar davant el jutge que mai va tenir interès a atorgar ajudes a entitats concretes i que aquestes passaven per la Intervenció i la Secretaria General abans de ser autoritzades

L'expresident de la Diputació de Barcelona per CiU, Salvador Esteve, es va desvincular ahir dijous de la suposada trama de desviament de subvencions de la corporació provincial i va mantenir davant el jutge que mai va tenir interès a atorgar ajudes a entitats concretes.

image gallery

Segons han informat fonts jurídiques, el martorellenc va declarar ahir com a investigat al jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona per la seva presumpta vinculació amb una trama que va desviar almenys dos milions d'euros de subvencions per a cooperació de la Diputació de Barcelona en el primer mandat de CiU.

Esteve va ser detingut el maig del 2018 per aquest cas de presumpta corrupció, primera fase de la macro-causa 'Volhov', que investiga el suposat desviament de fons a l'abric del procés.

salvador esteve acn

L'investigat va ser president de la Diputació entre els anys 2011 i 2015, l'etapa que està sota sospita per presumpte frau en la concessió de subvencions destinades a cooperació a fundacions afins a CDC.

A la seva declaració, va recalcar que les subvencions passaven per la Intervenció i la Secretaria General de la Diputació de Barcelona abans de ser autoritzades i va afegir que mai es van atorgar ajudes si hi havia informes desfavorables d'aquests organismes interns.

La causa va arribar a comportar la imputació de quaranta-una persones, entre ells l'excàrrec de CDC i president de la Fundació CATmón que va rebre les ajudes sota sospita, Víctor Terradellas, o el diputat de JxCat Francesc de Dalmases.

Redacció / Fotos: Arxiu