Sant Boi aprova un codi ètic per als polítics i treballadors

Imprimeix

L’aprovació del Codi ètic és “una mesura fonamental per aprofundir en la qualitat de la democràcia a Sant Boi, una de les principals prioritats del govern de la ciutat per a aquest mandat”, han afegit.

Es tracta d’un codi ètic sense gaire precedents al nostre entorn, que assenyala les conductes desitjables per part de representants i empleats públics més enllà de l’estricte compliment de la llei.

Aquestes pautes es fan extensives a totes les empreses i entitats que reben diners de les arques municipals.

Consens polític

El document compta amb l’aval de l’Oficina Antifrau de Catalunya i amb un alt grau de consens polític (tots els grups excepte Plataforma per Catalunya, que ha votat en contra).

El document concreta 50 pautes de conducta èticament desitjables. Aquestes pautes d'autorregulació s’estructuren en tres apartats: el bon govern de la ciutat, la bona administració de l’Ajuntament i la qualitat dels serveis oferts a la ciutadania.

Compromisos

Entre els compromisos del codi ètic: garantir la transparència de l'acció de govern i la pluralitat dels mitjans de comunicació municipals, fer públics els criteris per a la concessió de subvencions, retre comptes anualment de la gestió municipal, facilitar la identificació permanent dels empleats públics o fer més comprensible el llenguatge administratiu.

També es preveu la constitució d’un comitè d’ètica que es renovarà cada dos anys i en formaran part membres dels estaments polític i tècnic de l’Ajuntament, els sindicats i el síndic de Greuges.

Redacció | Foto: Arxiu